slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γολγοθάς για 9 εκατομμύρια ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Άκαρπη ήταν η πολύωρη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών αλλά και των φαρμακευτικών εταιριών το μεσημέρι της Δευτέρας, με τους φαρμακοποιούς να εμφανίζονται ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις τους και συνεπώς τις κινητοποιήσεις τους που έχουν τινάξει στον αέρα τη φαρμακευτική περίθαλψη εκατομμυρίων ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, ότι θα......
καταβληθούν εντός του Σεπτεμβρίου οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο – σημειωτέον ότι αυτές αφορούν υπόλοιπο 76 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη του περασμένου Μαϊου και περίπου 150 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη του Ιουνίου-  οι φαρμακοποιοί «απάντησαν» ζητώντας γραπτό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, θέτοντας όμως και το ζήτημα των παλαιότερων χρεών  των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Από πλευράς υπουργείου υπήρξε πίεση και για «άνοιγμα» της πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες προς τις φαρμακαποθήκες και στη συνέχεια προς τα φαρμακεία, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ο κ. Σαλμάς επέμεινε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από τους άλλους κρίκους της  εφοδιαστικής αλυσίδας στις 90 μέρες, προκειμένου να δοθεί οικονομική ανάσα στα φαρμακεία.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας δήλωσαν πως οι  αποφάσεις που ενδέχεται να λάβουν σχετικά με την πιστοληπτική πολιτική προς τους φαρμακοποιούς συναρτώνται με την  αποπληρωμή τους των ποσών που τους οφείλει το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: