slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ" ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟY

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
3 Σεπτεμβρίου 2012
 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ
ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!
 
 
 
"ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ,
ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΟΖ
 
Με καθυστέρηση δύο (2) περίπου μηνών πραγματοποιήθηκε στις 1/9/2012 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λέρο. (Η τελευταία συνεδρίασή του ......πραγματοποιήθηκε στη Τήνο στις 9/7/2012).
Δυστυχώς η περιφερειακή αρχή, αδυνατεί να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών που απαιτούν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων , την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και τη σύνθεση απόψεων. Είναι εμφανές οτι υποβαθμίζει συνειδητά το ρόλο του Περιφρειακού Συμβουλίου και επιδίδεται σε επικοινωνιακά "τρικ" προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες και τις παραλέιψεις της.
 
Το περιβόητο Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που παρουσιάστηκε στη Λέρο, απογοήτευσε και αυτούς που ήλπιζαν οτι θα παρουσιαζόταν κάτι το καινοτόμο, που θα ωθούσε την ανάπτυξη και θα έδινε ελπίδα. Ψηφίστηκε μόνο από τη περιφερειακή αρχή, η οποία θυμίζω οτι τον Ιανουάριο του 2011 είχε αναθέσει με το ποσό των 70.000 ευρώ + ΦΠΑ στο Ινστιτούτο της Παντείου , την σύνταξή του. 
-Το 90% του πολυσέλιδου κειμένου καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση , όιπως την ξέρουν και τη βιώνουν πολύ καλά οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου.
-Δεν έγινε ουσιαστική διαβούλευση με την αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιφέρειας νοτίου αιγαίου πριν παρουσιαστεί.
-Δεν  υπάρχει εξειδικευμένη κοστολόγηση στις αναπτυξιακές δράσεις που απαιτούνται.   
-Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν γενικόλογες και η δύσκολη οικονομική συγκυρία θέτει σε αμφιβολία την εφαρμογή τους.
-Ο περιφερειάρχης κος Μαχαιρίδης εισηγήθηκε το θέμα (παρά το γεγονός οτι είχε οριστεί εισηγητής ο αντιπεριφερειάρχης κος Μακρυωνίτης...) επιχείρησε με ευχολόγια να ωραιοποιήσει το γενικόλογο και το αόριστο του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου δηλαδή "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".
 
 
-Άξιο αναφοράς είναι η "άτακτη υποχώρηση"  της περιφερειακής αρχής στο θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ). Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε δηλώσεις του στις 31/8/2012, ο κος Μαχαιρίδης εξειδίκευσε οτι οι ΕΟΖ θα δραστηριοποιηθούν σε θέματα Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και θα δοθεί η δυνατότητα στους ντόπιους εφοπλιστές να δραστηριοποιηθούν. Μετά την αδυναμία της περιφερειακής αρχής να υποστηρίξει την άποψή της και παρά το γεγονός οτι ο κος Μαχαιρίδης εισηγήθηκε αρχικά το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, αποσύρθηκε από το   Επιχειρησιακό Σχέδιο και δεν συζητήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: