slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαμαρτυρία για τις περικοπές στις συντάξεις

Ένταση στη συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Υγείας

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν στο κτήριο «εισέβαλαν» περίπου 200 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές που επίκεινται στις συντάξεις τους, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την προμήθεια των φαρμάκων τους.

Οι συνταξιούχοι ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέτζο, αλλά καθώς δεν έγιναν δεκτοί, αιφνιδίασαν τους φύλακες της εισόδου και εισέβαλλαν στο κτίριο, φθάνοντας μέχρι την πόρτα του γραφείου του υπουργού.

Ο υπουργός βγήκε έξω από το γραφείο του και όταν εκείνοι επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο κ. Λυκουρέτζος τους απάντησε -όπως λένε οι ίδιοι- ότι είναι ψεύτες και τραμπούκοι.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Βήμα ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο κ. Λυκουρέτζος τους είπε: «Σας χαρακτηρίζει τραμπούκικη ιδεολογία» και τους κατηγόρησε: «Λέτε ψέμματα ότι δεν υπάρχουν γιατροί και φάρμακα».

Από την πλευρά του υπουργείου δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις εκφράσεις και αναφέρουν ότι ο υπουργός τους κάλεσε μόνον να μην φωνάζουν και όταν ηρεμήσουν τους περιμένει να συναντηθούν και να συζητήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: