slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση




Με αφορμή την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να ορίσει τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση στη θέση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο κ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:...
«Σήμερα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς με τίμησε με την εμπιστοσύνη του αναθέτοντας μου τα καθήκοντα του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Γνωρίζω πολύ καλά τις ευθύνες που απορρέουν από το νέο αυτό ρόλο. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο σοβαρή είναι η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας. Γνωρίζω πως η ανεργία ξεπερνά το 23% (περισσότεροι από 1 εκατ. άνεργοι). Απειλείται η επάρκεια των ασφαλιστικών ταμείων και η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων. Οι παροχές πρόνοιας πρέπει να εξορθολογιστούν και να διασφαλιστούν, για να στηρίξουν όλους αυτούς που απειλούνται από τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Έχουμε το σχέδιο. Έχουμε τις προτάσεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Κυρίως, όμως, έχουμε την ισχυρή βούληση να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους μας.
Πρέπει να συγκρατήσουμε την ανεργία. Να δώσουμε ευκαιρίες απασχόλησης, κυρίως στα νέα παιδιά. Να διασφαλίσουμε τις συντάξεις των Ελλήνων
Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες, ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στις Κυκλάδες καθώς και ότι θα εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε τους στόχους του υπουργείου Εργασίας, τους στόχους της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, τους στόχους της πατρίδας μας και του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: