slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, στην Πάρο

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά (7) ανηλίκων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Βρέθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων σε εγκαταλειμμένη αποθήκη στις Λεύκες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου… Εξιχνίαση δεκατεσσάρων (14) περιπτώσεων   κλοπών και διαρρήξεων, στην........
Πάρο
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ερμούπολη Σύρου, 25 Μαΐου 2012 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις
κλοπών και διαρρήξεων, στην Πάρο. 


Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά (7) ανηλίκων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. 

Βρέθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων σε εγκαταλειμμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Εξιχνιάστηκαν χθες (24.05.2012) ύστερα από συνεχή και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων που είχε διαπράξει σπείρα ανήλικων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Πάρου. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει επτά (7) ανηλίκους ηλικίας από 14 έως 17 ετών από τους οποίους τέσσερις είναι ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Μ. Βρετανίας, Αλβανίας και Βουλγαρίας αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων. 

Αναλυτικότερα στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, διαπιστώθηκε ότι οι ανήλικοι από τον Ιούνιο του 2011 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κατά περιπτώσει διέπρατταν κυρίως κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις επιχειρήσεων αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη καπνιστού, ρούχα, ποτά κ.α.. 

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: 
• Την 19-05-2012 πρώτες πρωινές ώρες καθώς και τον μήνα Νοέμβριο του 2011 στην Παροικιά, διέρρηξαν δυο φορές την ίδια επιχείρηση (εμπορίας ρούχων) αφαιρώντας διάφορα είδη ρουχισμού 
• Την 19-05-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην Παροικιά, διέρρηξαν επιχείρηση (ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων) αφαιρώντας δυο οχήματα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. 
• Την 12-05-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην Παροικιά, διέρρηξαν αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου αφαιρώντας χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. 
• Την 04-05-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην Παροικιά, διέρρηξαν μια επιχείρηση γυμναστήριο και ένα περίπτερο αφαιρώντας συμπληρώματα διατροφής χρήματα, είδη καπνιστού κάρτες κινητής - σταθερής τηλεφωνίας κ.α..
Την 04-05-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην Παροικιά, αφαίρεσαν δυο δίκυκλα μοτοποδήλατα που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από σχολή πολεμικών τεχνών.
Την 12/13-04-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην Παροικιά, διέρρηξαν κυλικείο σχολικής μονάδας αφαιρώντας χρήματα κ.α.. 





Περί τα μέσα του μήνα Δεκεμβρίου του 2011 στην περιοχή Προδρόμου, διέρρηξαν επιχείρηση (Mini Market) αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, είδη καπνιστού και κάρτες κινητής - σταθερής τηλεφωνίας.
Περί τα μέσα του μήνα Οκτωβρίου του 2011 στην περιοχή Πίσω Λιβάδι, διέρρηξαν επιχείρηση (Mini Market) αφαιρώντας χρήματα, είδη καπνιστού κ.α..
Τον μήνα Αύγουστο του 2011 στην περιοχή Προδρόμου, αφαίρεσαν τρεις φορές από την ίδια επιχείρηση (αρτοποιίας) συνολικά το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ καθώς και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Τον μήνα Ιούνιο του 2011 στην περιοχή Προδρόμου, διέρρηξαν αποθήκη αφαιρώντας διάφορα οινοπνευματώδη ποτά και τρόφιμα.

Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων και ένα όχημα βρέθηκαν σε εγκαταλειμμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι ανήλικοι στην περιοχή Λεύκες και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επιπλέον στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διατρητικά εργαλεία.

Οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: