slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για να θυμόμαστε τι τράβηξε ο Καραμανλής: Στο σκαμνί οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης για την "απόβαση" στον Πειραιά

Ιδού ποιοι  θα έφερναν
 την ανανέωση 
Ξανά στον Πειραιά θα βρεθούν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης στις 6 Ιουνίου αυτή τη φορά ωστόσο για να καθίσουν στο σκαμνί κατηγορούμενοι για την κρητική ¨απόβαση¨ και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Φλεβάρη του 2009.
Στο εδώλιο του β' μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά θα καθίσουν κατηγορούμενοι, ο τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, οι τότε πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζ. Σπυριδάκης, Χανίων Η. Χαλακατεβάκης, Λασιθίου Στ. Κορνάρος, και Ρεθύμνου Ζ. Κουκουλάκης καθώς επίσης και ο τότε και νυν γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γ. Ντισπιράκης.
  Οι κατηγορίες..........


Οι έξι αγροτοσυνδικαλιστές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παρακώλησης συγκοινωνιών, παρεμπόδισης απόπλου πλοίων και κίνδυνο σωματικής βλάβης σε επιβάτες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ποιοι θα βρεθούν στο πλάι των αγροτών καθώς τον αγώνα τους τότε είχαν στηρίξει τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς επίσης και ο τότε νομάρχης Πειραία Τ. Μίχας και άλλες πολιτικές προσωπικότητες.

Η «απόβαση»
Τρείς μέρες κράτησε η «πολιορκία» του λιμανιού του Πειραιά όταν τον Φεβρουάριο του 2008 οι αγρότες της Κρήτης πραγματοποίησαν πραγματική απόβαση με τρακτέρ και φορτηγά διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο τα αιτήματά τους.

Η σύρραξη δεν άργησε να γίνει όταν με εντολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη διμοιρίες των ΜΑΤ έζωσαν το λιμάνι σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους αγρότες να μπουν στην Αθήνα. Το λιμάνι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με ρίψεις δακρυγόνων και πάλες σώμα με σώμα μέχρι την αποχώρηση των αγροτών τρεις ημέρες μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: