slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πλήθος κόσμου στην πλατεία Συντάγματος

Πλήθος πολιτών βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου το πρωί έβαλε τέρμα στη ζωή του ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, όπως φέρεται να αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμα, που άφησε.
Πολίτες από κάθε γωνιά του λεκανοπέδιου κλήθηκαν, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να βρεθούν στην πλατεία για να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα «να μη συνηθίσουμε τον θάνατο».
Κάτω από το δέντρο, που αυτοπυροβολήθηκε ο 77χρονος, απόθεσε στεφάνι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, του οποίου ο αυτόχειρας ήταν μέλος, και πλάι σ΄αυτό, πολίτες αφήνουν ανθοδέσμες και ιδιόχειρα σημειώματα.
«Η απελπισία δεν γνωρίζει όρια», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Σταύρος Ευσταθίου συνταξιούχος, εκφράζοντας τη θλίψη του για το γεγονός, καθώς επίσης και την ανησυχία του για το μέλλον, που συμμερίζονται και άλλοι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι εκδήλωναν τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική κρίση.
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν έλειψαν και φραστικά επεισόδια μεταξύ των πολιτών, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας από εκπροσώπους συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: