slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπερψηφίστηκαν τα επίμαχα άρθρα για τα ταξί-Απών ο Ραγκούσης, ΝΑΙ από τον Ρέππα

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία την Τρίτη, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, τα άρθρα 83 και 84 για τις έδρες των ταξί μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης προκειμένου να αποφευχθεί εμπλοκή στο νομοσχέδιο.
Σε σύνολο 225 βουλευτών, υπέρ των επίμαχων άρθρων τάχθηκαν 199 βουλευτές ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν ότι τα καταψηφίζουν.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον τρόπο που απελευθερώνεται το επάγγελμα των ταξί.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στο θέμα των εδρών των ταξί -το οποίο χαρατκήρισε ως «τελευταίο αγκάθι» στο νομοσχέδιο- δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα άρθρο του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Υποδομών υπαναχώρησε κάνοντας δεκτές τις συγκλίνουσες απόψεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη να παραμείνουν ως έχουν ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας να αποφασίσουν τα περιφερειακά συμβούλια εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Με την υπερψήφιση και των τροπολογιών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών με ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων Έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: