slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοκρατική Συμμαχία: Εγκληματική η αδιαφορία του υπ. Πολιτισμού

Για εγκληματική αδιαφορία των αρχών και ειδικά του υπουργείου Πολιτισμού, για την προστασία των ιστορικών και πολιτισμικών μνημείων της χώρας, κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι τα κρούσματα κλοπής πολιτιστικών θησαυρών δεν καταδεικνύουν μόνον τα κενά της φύλαξής τους, αλλά είναι και αποτέλεσμα της εικόνας εγκατάλειψής τους που δίνει σήμερα το ελληνικό κράτος» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη και επισημαίνει ότι αυτή η αντίληψη περί αδυναμίας του κράτους ενθαρρύνει, δυστυχώς, τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων.

«Είναι απαράδεκτο μια χώρα, που ξοδεύει 83 δισ. ευρώ για δαπάνες, να αδυνατεί να προστατέψει ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας μας» τονίζει η ανακοίνωση και καλεί τους αρμοδίους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τη σύλληψη των δραστών και για την επιστροφή των κλαπέντων έργων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και η Ντόρα κάνουν σταθερή, σοβαρή και συνεπή αντιπολίτευση χωρίς να κάνει κολοτούμπες. Κρίμα για την Ελλάδα που δεν είναι αρχηγός της παράταξης.