slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

'Αρθρο για την απόφαση 'ενταξης έργου αποκατάσης ΧΑΔΑ Μυκόνου

DSC_0207.JPG
Βασίλης Μαργάρας
Περιφερειακός Σύμβουλος
 Νοτίου Αιγαίου
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 η Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μυκόνου. Το κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,3 εκ. €.
Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Μυκόνου και προβλέπει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ έκτασης 15 στρεμμάτων περίπου και τη συλλογή των διάσπαρτων απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής. Στο χώρο προβλέπεται να υλοποιηθούν έργα διαμόρφωσης εσωτερικής οδοποιίας, έργα πρασίνου και άρδευσης, διαχείρισης του βιοαερίου και των ομβρίων, καθώς και έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης του ΧΑΔΑ. Τέλος προγραμματίζεται επίσης η υλοποίηση .....
συμπληρωματικών εργασιών όπως περίφραξη, πύλη εισόδου και δεξαμενή νερού. Το συγκεκριμένο έργο θα φέρει την αναβάθμιση ενός υποβαθμισμένου περιβαλλοντολογικά χώρου προωθώντας μια σύγχρονη τεχνική αποκατάστασης που συνάδει με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Το πρόβλημα του ΧΑΔΑ που για πολύ καιρό ταλάνιζε το νησί της Μυκόνου βαίνει προς λύση με την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη για την ευαισθησία που έδειξε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο για τις πολύτιμες  συστάσεις στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου για το συγκεκριμένο έργο ύστερα από συνάντηση με το Δήμαρχο Μυκόνου (23/09/11). Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλους τους Μυκονιάτες και στους φορείς του νησιού οι οποίοι κατάφεραν με τους αγώνες τους να αναδείξουν το θέμα του ΧΑΔΑ σε μείζον ζήτημα. Τα αιτήματα τους εισακούστηκαν από την Περιφέρεια μας.
Βασίλης Μαργάρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: