slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κ. Μητσοτάκης: Να πληρώνονται οι βουλευτές με τον κατώτατο μισθό

"Κυρία Πρόεδρε, εγώ εκφράζω τις επιφυλάξεις μου για το εάν η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας θα βελτιωθεί με μισθολογική μείωση στον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει πάνω στον ιδιωτικό τομέα να πατήσουμε για να ανακάμψει αυτή η χώρα. Κοινωνικές συμμαχίες τις οποίες κάθε κυβέρνηση χρειάζεται πρέπει να τις στήσει με το ιδιωτικό τομέα.
Διότι δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο. Εάν είναι να ξετινάξουμε και τον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορώ να δω πως μπορεί να δημιουργηθεί κοινωνική δυναμική ανάταξης αυτής της χώρας. Με μισθό 400 ευρώ στους νέους οι οποίοι μπαίνουν στην αγορά εργασίας, φοβάμαι ότι αυτή τη δυναμική δεν θα την δημιουργήσουμε.

Κυρία πρόεδρε, εάν θέλουμε να βρούμε χρήματα, ας λάβουμε υπόψη το ζήτημα του πολιτικού συμβολισμού. Πρέπει να γίνουν παραπάνω περικοπές στον προϋπολογισμό της Βουλής. ΄Οσοι βουλευτές, το ανέφερε και ο κ. Γιακουμάτος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, από το πόθεν έσχες μιας χρονιάς έχουν σημαντικές καταθέσεις, να πάρουν και αυτοί τον κατώτατο μισθό, τουλάχιστον, για ένα χρόνο τον οποίο προβλέπουμε για όλους τους νέους που θα βγουν στην αγορά εργασίας. Είναι το στοιχειώδες που μπορούμε να κάνουμε για να μπορέσουμε έστω και στο ελάχιστο να διεκδικήσουμε ξανά την αξιοπιστία ως πολιτικό σύστημα."

Απόσπασμα ομιλίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

http://www.kmitsotakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: