slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Περιφέρεια ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρόδο, ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο και στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε να ενημερωθεί για την.....
 πορεία του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας στην περιοχή μας, όπως και μεγάλων έργων υποδομής που είναι υπό εξέλιξη, με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να αναφέρεται στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού μας χώρου, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νησιωτικοί Δήμοι, όπως και η Περιφέρεια σε επίπεδο αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Με αφορμή την πορεία του ΕΣΠΑ και τις σημαντικές επιδόσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «είναι πράγματι απαραίτητο να αξιοποιηθούν οι πόροι του προγράμματος, καθώς τα περιθώρια αναζήτησης κονδυλίων από άλλες πηγές είναι περιορισμένες».

Επίσης, ο κ. Μαχαιρίδης ανέλυσε τις δράσεις που αναλαμβάνει η Περιφέρεια σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η υδροδότηση των νησιών και η διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ σε σχετικές παρατηρήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τη δυστοκία που παρατηρείται στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, την ευθύνη υλοποίησης των οποίων έχουν κεντρικοί φορείς (Υπουργεία κλπ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: