slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ικανοποίηση Μαχαιρίδη για την αναδίπλωση του υπ. Εσωτερικών


maxairidis3Η απόσυρση άρθρων του πολυνομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη 2», που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Περιφερειαρχών, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, κ.κ. Τάσο Γιαννίτση, Πάρι Κουκουλόπουλο και την κα Φώφη Γεννηματά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με ανακοίνωσή του.Η απόσυρση άρθρων του πολυνομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη 2», που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Περιφερειαρχών, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, κ.κ. Τάσο Γιαννίτση, Πάρι Κουκουλόπουλο και την κα Φώφη Γεννηματά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με ανακοίνωσή του.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ.....
Μαχαιρίδη, αποσύρεται το επίμαχο άρθρο 22, σύμφωνα με το οποίο προβλεπόταν η δημιουργία σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση ένα ταμείο νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Ταμείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης...", με σκοπό «τη διαχείριση πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων φορέων του δημόσιου τομέα και άλλων νομικών προσώπων, χρηματοδοτήσεων προερχομένων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και λοιπών φορέων του εξωτερικού».  Αποσύρεται επίσης το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου, που προέβλεπε τη λειτουργία Περιφερειακών Γνωμοδοτικών Επιτροπών.  Ο κ. Μαχαιρίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι περιφερειάρχες και δήμαρχοι «συμπορεύονται και αλληλοϋποστηρίζονται με στόχο την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και την προώθηση ρυθμίσεων και αλλαγών που βελτιώνουν το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διοικητική μεταρρύθμιση».  Την Παρασκευή θα γίνει νέα συνάντηση για το πολυνομοσχέδιο, αφού προηγηθεί περαιτέρω επεξεργασία του κειμένου από Επιτροπή δημάρχων και περιφερειαρχών.
 Η απόσυρση άρθρων του πολυνομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη 2», που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Περιφερειαρχών, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, κ.κ. Τάσο Γιαννίτση, Πάρι Κουκουλόπουλο και την κα Φώφη Γεννηματά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με ανακοίνωσή του.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη, αποσύρεται το επίμαχο άρθρο 22, σύμφωνα με το οποίο προβλεπόταν η δημιουργία σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση ένα ταμείο νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Ταμείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης...", με σκοπό «τη διαχείριση πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων φορέων του δημόσιου τομέα και άλλων νομικών προσώπων, χρηματοδοτήσεων προερχομένων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και λοιπών φορέων του εξωτερικού».  Αποσύρεται επίσης το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου, που προέβλεπε τη λειτουργία Περιφερειακών Γνωμοδοτικών Επιτροπών.  Ο κ. Μαχαιρίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι περιφερειάρχες και δήμαρχοι «συμπορεύονται και αλληλοϋποστηρίζονται με στόχο την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και την προώθηση ρυθμίσεων και αλλαγών που βελτιώνουν το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διοικητική μεταρρύθμιση».  Την Παρασκευή θα γίνει νέα συνάντηση για το πολυνομοσχέδιο, αφού προηγηθεί περαιτέρω επεξεργασία του κειμένου από Επιτροπή δημάρχων και περιφερειαρχών.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη, αποσύρεται το επίμαχο άρθρο 22,σύμφωνα με το οποίο προβλεπόταν η δημιουργία σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση ένα ταμείο νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Ταμείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης...", με σκοπό «τη διαχείριση πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων φορέων του δημόσιου τομέα και άλλων νομικών προσώπων, χρηματοδοτήσεων προερχομένων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και λοιπών φορέων του εξωτερικού». 
Αποσύρεται επίσης το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου, που προέβλεπε τη .λειτουργία Περιφερειακών Γνωμοδοτικών Επιτροπών.
Ο κ. Μαχαιρίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι περιφερειάρχες και δήμαρχοι «συμπορεύονται και αλληλοϋποστηρίζονται με στόχο την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και την προώθηση ρυθμίσεων και αλλαγών που βελτιώνουν το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διοικητική μεταρρύθμιση».
Την Παρασκευή θα γίνει νέα συνάντηση για το πολυνομοσχέδιο, αφού προηγηθεί περαιτέρω επεξεργασία του κειμένου από Επιτροπή δημάρχων και περιφερειαρχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: