slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στις 29 Απριλίου οι εκλογές και βλέπουμε...

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το πολιτικό σύστημα προσανατολίζεται να κάνει τις εθνικές εκλογές στις 29-4-2012 και πάντως σε καμία περίπτωση ενωρίτερα. Εμείς σας είχαμε πει ήδη ότι: Εκλογή ηγεσίας τον Μάρτιο; Το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ μας κοροϊδεύει; Τελικά χθες το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φυσικά γνωρίζει από μέσα τι ακριβώς θα συμβεί  (ο λαός δυστυχώς δεν γνωρίζει), καθόρισε χωρίς άγχος και με χρονοβόρες διαδικασίες, τις εσωκομματικές εκλογές του για...
τις 18-3-2012.  Επομένως σωστά είχαμε υποθέσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν το Πάσχα το οποίο είναι στις 15-4-2012, παρότι ο κ. Σαμαράς έβαζε «κόκκινες γραμμές» ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν το Πάσχα.

Τελικά, είτε και η Νέα Δημοκρατία μας δουλεύει χοντρά, είτε και η ίδια  δεν ξέρει τι της γίνεται. Αν συμβαίνει το τελευταίο, τελικά αποδεικνύεται ότι το καθεστώς ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να ελέγχει τα πάντα και να κάνει ότι θέλει, παρά τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις, περιορίζοντας την Νέα Δημοκρατία (που υποτίθεται ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση) σε ρόλο απλού κομπάρσου.  

Θέλετε τη δική μας άποψη; Ούτε στις 29 Απριλίου θα γίνουν εκλογές. Στην ουσία κανείς δεν τις θέλει. Και τότε κάποιο εμπόδιο θα βρεθεί για να μετατεθούν για τον Ιούνιο και από εκεί, λόγω των μπάνιων του λαού, θα πάμε για Φθινόπωρο και βλέπουμε.

Όλο αυτό το προπαγανδιστικό τέχνασμα, περί δήθεν επικείμενων εκλογών,  γίνεται για να συγκρατείται η οργή του λαού, να πέφτει η επαναστατικότητα και να κατευθύνεται έντεχνα (σαν τον σκύλο του Παβλώφ) η ογκούμενη λαϊκή οργή προς την κάλπη, η οποία όμως κάλπη σαν στόχος λαϊκής εκτόνωσης, όλο και απομακρύνεται, εξουθενώνοντας με τον τρόπο αυτό ψυχολογικά το λαό και κάνοντάς τον να παραδοθεί στις ορέξεις του καθεστώτος άνευ όρων.   



Δεν υπάρχουν σχόλια: