slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ TOY ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ   

Δηλώνουμε αντίθετοι στην αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επειδή:
* αφαιρεί από τον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου ένα θεσμικό κεκτημένο, και ένα πολύτιμο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού
* περιορίζει την δυνατότητα διαμόρφωσης και εφαρμογής νησιωτικών πολιτικών για την βιώσιμη ανάπτυξη της........ περιοχής,
* στερεί τα νησιά από μια κρατική δομή που παρεμβαίνει εξειδικευμένα και άμεσα σε κρίσιμους τομείς όπως οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η διαχείριση των υδατικών πόρων.
* Εξαφανίζει την εμβληματικού χαρακτήρα παρουσία του κράτους στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου

Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει τον χαρακτήρα ενός βεβιασμένου οριζόντιου μέτρου με απροσδιόριστο δημοσιονομικό όφελος.

Υπηρετεί μάλλον ποσοτικούς και στατιστικούς στόχους και σε καμιά περίπτωση τον στόχο της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού και επιτελικού κράτους.

Ισχυριζόμαστε ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, του εξορθολογισμού και της ποιοτικής αναβάθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει, αφού αξιολογηθεί και επαναπροσδιοριστεί με σαφήνεια ο ρόλος της να της ανατεθούν πρόσθετες αρμοδιότητες στον τομέα της εκπόνησης, της παρακολούθησης και αξιολόγησης των νησιωτικών πολιτικών (π.χ. λειτουργία του Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής, Νησιώτικο Παρατηρητήριο κ.λ.π.).

Με βάση τα παραπάνω, αντί της κατάργησης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, επιβάλλεται η αναδιάρθρωση των οργανικών της μονάδων και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στο ρόλο της.

Αξιώνουμε να σταματήσει κάθε ενέργεια που αποβλέπει στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και να ακολουθήσει άμεσα ουσιαστική διαβούλευση με την συμμετοχή μας προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Αθήνα 18 Ιανουαρίου 2012 Οι υπογράφοντες βουλευτές

Βαρδίκος Πυθαγόρας


Ζωίδης Νικόλαος


Κασσάρας Γεώργιος


Κρεμαστινός Δημήτριος


Παπαμανώλης Γεωργιος


Ρήγας Παναγιώτης


Τσουρή Ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: