slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων για την κατάργηση της γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής

Εν μέσω κρίσης και σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για την χώρα , ένα ακόμα πολιτικό έγκλημα απειλεί  τους Κυκλαδίτες και το σύνολο των πολιτών του Αιγαίου. Η κυβερνητική πρόθεση για κατάργηση της γραμματείας Αιγαίου και  νησιωτικής πολιτικής προκαλεί πραγματικά το ...
κοινό αίσθημα των κατοίκων των νησιών μας.
Μετά από την κατάργηση των Υπουργείων Αιγαίου, Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και Τουρισμού, η απαξίωση μίας σημαντικής περιοχής για τη χώρα με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές  ιδιομορφίες, αλλά παράλληλα και δυνατότητες ανάπτυξης, συνεχίζεται με τη διαφαινόμενη πρόθεση κατάργησης της γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής.

Μία τέτοια απαράδεκτη απόφαση αφαιρεί από το νησιωτικό χώρο ένα πολύτιμο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού,  πλήττει την νησιωτικότητα και την άμεση κρατική συντονιστική δράση σε τομείς όπως οι συγκοινωνίες, ο τουρισμός, το περιβάλλον, και ο πολιτισμός  της περιοχής, ενώ παράλληλα περιορίζει τις δυνατότητες για την χάραξη και την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών που να συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη της περιοχής.

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων δηλώνει την αντίθεση της με την διαφαινόμενη πράξη που συμβάλλει στην υποβάθμιση μίας ιδιαίτερα σημαντικής περιοχής  και υπενθυμίζει προς κάθε αρμόδιο ότι μία τέτοια απόφαση  μπορεί να εξυπηρετεί ποσοτικούς και στατιστικούς στόχους για το αρμόδιο υπουργείο αλλά οι Κυκλαδίτες και οι πολίτες του Αιγαίου δεν είναι νούμερα και στατιστικές….

Δεν υπάρχουν σχόλια: