slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο με τις περίεργες αποφάσεις τους οι ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες

Την τροποποίηση των εγκυκλίων που αφορούν τον τρόπο συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ στα Κρατικά Νοσοκομεία ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κυκλάδων με υπόμνημά του προς τη Γενική Δ/ση Υγείας και Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κυκλάδων ζητά την απόσυρση ή ......
τροποποίηση των εγκυκλίων,  είναι γιατί χαρακτηρίζονται αβάσιμοι αφού δεν έχει ληφθεί υπόψη των αρμοδίων η υποστελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών των Κυκλάδων.
Ποιο συγκεκριμένα σε 28 Περιφερειακά Ιατρεία του νομού, δεν υπηρετεί κανένας ειδικευμένος γιατρός! (βλ. Υπόμνημα συλλόγου Φαρμακοποιών)
Κι αν σε κάποια νησιά, στα Κ.Υ υπάρχει ειδικευμένος γιατρός, είναι δύσκολη η μετακίνηση των κατοίκων των χωριών αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν στα κατά τόπους Περιφερειακά Ιατρεία.
Επίσης σε πολλά νησιά όπως η Κίμωλος, η Σέριφος, η Σίφνος, η Αμοργός, η Δονούσα κ.λ.π δεν υπάρχει σε ολόκληρο το νησί ούτε ένας ειδικευμένος γιατρός!
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό σύλλογο Κυκλάδων, οι εν λόγο εγκύκλιοιαποκλείουν στην ουσία παντελώς τη δυνατότητα συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους!
Μάλιστα για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο «παράλογο» των πιο πάνω εγκυκλίων ο σύλλογος, επισημαίνει ότι, ενώ η πολιτεία διορίζει Αγροτικούς γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται-και καλά κάνει- στα μικρά και πολλές φορές απομονωμένα νησιά καλώντας τους ουσιαστικά να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε σοβαρά περιστατικά υγείας που συχνά προκύπτουν το χειμώνα που μάλιστα πολλές φορές οι συνθήκες δεν επιτρέπουν έγκαιρη διακομιδή, με τις εγκυκλίους περί συνταγογράφησης η Πολιτεία δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν τους εμπιστεύεται στη συνταγογράφηση..
Τέλος ο Φαρμακευτικός σύλλογος αναφέρει στο Υπόμνημά του  προς τη Γενική Δ/ση Υγείας και Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα από τα πολλά «παράλογα ατοπήματα» στο χώρο της Υγείας, αφού οι ιθύνοντες φαίνεται ότι αγνοούν παντελώς την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου και της επαρχίας γενικότερα.

Για το θέμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Μιχάλης Κριτσωτάκης κατέθεσαν αναφορά  προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 Διαβάστε την αναφορά  και τα συνημμένα :
 Οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θοδωρής Δρίτσας Α΄ Πειραιά και Νησιών και Μιχάλης Κριτσωτάκης Ηρακλείου, κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το με αριθμ.πρωτ. 176/5-12-2011 Υπόμνημα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυκλάδων σχετικά με τον τρόπο συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ  στα κρατικά νοσοκομεία, δεδομένου ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η μη στελέχωση των νησιών του Ν. Κυκλάδων με ειδικευμένους γιατρούς.



Αθήνα, 12/12/2012

 Οι καταθέτοντες  βουλευτές

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ

12.12.2011-Συνημμένο 1.pdf12.12.2011-Συνημμένο 1.pdf
443 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
12.12.2011-Συνημμένο 2.pdf12.12.2011-Συνημμένο 2.pdf
477 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
12.12.2011-Συνημμένο 3.pdf12.12.2011-Συνημμένο 3.pdf
599 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
12.12.2011-Συνημμένο 4.pdf12.12.2011-Συνημμένο 4.pdf
430 K   Προβολή   Λήψη αρχείου   

Δεν υπάρχουν σχόλια: