slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιωάννης Βρούτσης:Κατάθεση Αναφορών για Μύκονος - Τήνος


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τη Μύκονο και την Τήνο του Νομού Κυκλάδων.
 Ειδικότερα:


Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μυκόνου (α.π. 10230/6-12-2011), σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται από την πρωτοφανή αύξηση της εγκληματικότητας στο νησί. Οι συνεχείς κλοπές και οι ένοπλες ληστείες έχουν φέρει τους κατοίκους σε απόγνωση, ενώ η έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης στο νησί είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Για το λόγο αυτό, καθίσταται άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Μυκόνου.

Προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Τήνου (α.π. 18702/7-12-2011), σχετικά με τη σοβαρή δυσλειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ερμούπολης Σύρου. Συγκεκριμένα, η έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις και σχεδόν αδυναμία στη διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων. Η ύπαρξη μιας και μόνο υπαλλήλου, όχι μόνο δεν επαρκεί για την λειτουργία του Κέντρου, άλλα έχει ως συνέπεια τον άμεσο κίνδυνο διακοπής της συνταξιοδότησης πολιτών του νησιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: