slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΒΕΛΑ-Υπότην αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο εκδοτικός οίκος των Αδελφών Κυριακίδη Α.Ε. και ο συγγραφέαςΣωτήρης Κούβελας, πρ. υπουργός καιπρ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου :
«ΟΛαβύρινθος της Κρίσης και ο Μίτος της Αριάδνης»
με ομιλητές τους :
-         Χασδάι Καπόν, οικονομολόγο, αντιδήμαρχοΘεσσαλονίκης.
-         Κωστή Χατζηδάκη, βουλευτή Ν.Δ., πρ. υπουργό.
-         Τραϊανό Χατζηδημητρίου, διευθυντή της εφημερίδαςΑγγελιοφόρος, πρ. βουλευτή.
-         Κωνσταντίνο Χρυσόγονο, καθηγητή συνταγματικού δικαίουΑ.Π.Θ.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, ώρα11.30 π.μ.
Η εκδήλωση θα γίνει στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Την παρουσίαση θα συντονίσει οδημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
Ο συγγραφέας αναφέρει στο εισαγωγικόσημείωμα :

Αυτό το βιβλίο άρχισε να γράφεται τονΑπρίλιο του 2011.
Αναφέρεται σε γεγονότα που έρχονται,φεύγουν και χάνονται, όπως τα φύλλα των δέντρων. Το φθινόπωρο η ροή έγινε πιογρήγορη με καθημερινούς αιφνιδιασμούς. Τα παρακολουθούμε και τα σχολιάζουμεμέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Όμως τα φύλλα που έρχονται και φεύγουναπό το δέντρο είναι το αποτέλεσμα διεργασιών περισσότερο πολύπλοκων καιλιγότερο φανερών. Πρόκειται για τις κινήσεις των χυμών που κρύβονται κάτω απότον φλοιό και ξεκινούν πιο βαθιά από τις ρίζες. Έτσι και στα κοινωνικά καιοικονομικά ζητήματα είναι τα φανερά και τα κρυμμένα, τα αποτελέσματα και οιαιτίες.
Τις αιτίες και τις ρίζες της κρίσηςεξετάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, με όσο μπορούμε μεγαλύτερη προσοχή καιυπευθυνότητα. Και ακόμη, πιο πολύ, μας απασχολεί η πορεία της εξόδου από τονλαβύρινθο που είναι επίπονη, μακροχρόνια αλλά και σωτήρια. Έτσι ό,τι και ανπαρουσιάζεται, ξαφνικό και απρόσωπο, δεν ακυρώνει το στόχο του βιβλίου πουεπιδιώκει να προμηθεύσει στους πολίτες τα εργαλεία για να ανοίξουν διόδους καινα δραπετεύσουν από τα υπόγεια του Μίνωα.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου «ΟΜινώταυρός του χρέους» αναφέρεται  σεπροηγούμενες μεγάλες διεθνείς και ελληνικές κρίσεις καθώς επίσης και στηνπαρούσα κρίση. Το δεύτερο μέρος «Φυλακισμένοι στο νησί της Καλυψώς»περιλαμβάνει διεργασίες, συμφωνίες και συγκρούσεις της τελευταίας διετίας. Ταεπόμενα 11 κεφάλαια προτείνουν δράσεις απελευθέρωσης, ένα σύγχρονο μίτο τηςΑριάδνης.
Θεσσαλονίκη 7/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: