slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έρχεται το …αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ!

Εντελώς τυχαία, έπεσα πάνω σε μια, άκρως αποκαλυπτική, συνέντευξη του πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη, στην οποία προσπαθούσε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία. πρώτον, φταίνε οι τράπεζες! Είπε συγκεκριμένα: «“Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είχαμε δηλώσεις εκπροσώπων τραπεζών που έλεγαν ότι θα ήταν λάθος να πάμε πέραν της απόφασης της 21ης Ιουλίου για κούρεμα που ήταν τότε στο 20%.» Δεύτερον, …
καρφώνει τον σημερινό Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο: «Άλλωστε και ο σημερινός πρωθυπουργός είχε εκφράσει τότε την άποψή του ο άνθρωπος στο ‘Βήμα’ με ένα πολύ μεγάλο κείμενο, στο οποίο εξηγούσε γιατί δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα πέραν του 20%”!»
Τρίτον, επιμένει για το δημοψήφισμα, «στην Ευρώπη δημιουργήθηκε ένα κίνημα υπέρ του δημοψηφίσματος, το οποίο δεν πέρασε ποτέ μα ποτέ στην Ελλάδα”.
Τέταρτον, ανακαλύπτει και άλλους …εχθρούς: Θυμάμαι λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο λυσσαλέα πολεμήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ η ιστορία του δημοψηφίσματος και μια μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είπαν με πολύ μεγάλη καθαρότητα στον κ. Παπανδρέου, ή θα φύγεις και θα σου δώσουμε προς ώρας ψήφο εμπιστοσύνης ή θα μείνεις και θα σε ρίξουμε», σημείωσε.
Ανακεφαλαιώνουμε: Τον Γιώργο Παπανδρέου ανέτρεψαν:
- οι τράπεζες
- τα ελληνικά ΜΜΕ, που αντέδρασαν στο δημοψήφισμα
- μια …μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!
Όλα αυτά, αν τα συνδυάσουμε με τις τελευταίες δηλώσεις του ίδιου του Γ. Παπανδρέου, ό,τι δηλαδή, για την κρίση ευθύνονται «οι συντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρώπης», η «γραφειοκρατία των Βρυξελλών» και οι τράπεζες, τότε έχουμε μια εικόνα για πως θα κινηθεί περίπου το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά!
Κοντολογίς, το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αντιπάλους για τις επόμενες εκλογές. Και πρόκειται για …αντιπάλους που συσπειρώνουν την εκλογική του βάση και κλείνουν το μάτι στην ….αριστερά!
Ως εκ τούτου, μόνον τυχαία δεν ήταν τα ανοίγματα της Λ. Κατσέλη προς τον Φώτη Κουβέλη στη χθεσινή εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη.
Να δείτε που στο τέλος το ΠΑΣΟΚ θα στραφεί και εναντίον του….μνημονίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: