slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: «Συνέθλιψαν όσους πλήρωναν, δεν άγγιξαν τους φοροφυγάδες!»

Την ανάγκη εξυγίανσης και ανάπτυξης του εμπορίου υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά το χαιρετισμό του στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ.
«Αν δεν εξυγιάνουμε το χώρο του εμπορίου, δεν θα καταφέρουμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση Παπανδρέου, σημειώνοντας πως «συνέθλιψαν αυτούς που ήδη πλήρωναν, αλλά δεν άγγιξαν όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά» και πως, «αντί να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα, αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές».

«Τώρα, πια» πρόσθεσε, «όσοι μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, φεύγουν. Κι όσοι δεν αντέχουν, κλείνουν. Έτσι, η φορολογική βάση συρρικνώνεται, αντί να διευρύνεται. Κι όσοι δεν μπορούν να φύγουν και δεν αποφασίζουν να κλείσουν, ψάχνουν να βρουν τρόπους να αποφύγουν τα τεράστια φορολογικά βάρη. Κι έτσι η φοροδιαφυγή επεκτείνεται».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι η λύση είναι ένα άλλο φορολογικό σύστημα και όχι μεγαλύτεροι φορολογικοί συντελεστές, με σύγχρονα συστήματα πληροφορικής στο εμπόριο και τεκμαρτό υπολογισμό εισοδήματος εμπόρων. Τάχθηκε επίσης υπέρ των άμεσων και αυστηρών ποινών για τους φοροφυγάδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: