slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το δεύτερο "ΟΧΙ" του Αντώνη Σαμαρά, γκρέμισε τον Παπανδρέου... Συγχωροχάρτια όμως απαγορεύονται.


http://972.gr/images//SAMARAS_THESSALONIKI_2.jpg

Για πρώτη φορά, μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για λύτρωση της χώρας από την πλέον γκρίζα προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας. Για να θέτουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον τρόπο που κινήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και ειδικά στο τελευταίο "ΟΧΙ" που επιτάχυνε τις εξελίξεις. Ο Σαμαράς όχι μόνο απέφυγε την παγίδα της "δήλωσης υποταγής" αλλά επέβαλλε την δομή που επιθυμούσε μετατρέποντας μία "συγκυβέρνηση συγχώρεσης" που κάποιοι διακαώς επιθυμούσαν, σε μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι:

-Η κυβέρνηση ΔΕΝ θα έχει πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου, Ρουμελιώτη, Ράπανου κλπ. Αυτό είναι μία προσωπική νίκη του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στους νταβατζήδες του δημοσίου βίου. Είδατε την χθεσινοβραδυνή λύσσα μεγαλοδημοσιογράφων - παραδημοσιογράφων μετά το "ΟΧΙ". Αυτό σημαίνει πως η μεταβατική κυβέρνηση δεν νομιμοποιεί το πρώτο μνημόνιο.

-Η κυβέρνηση δεν θα περιλαμβάνει ενεργούς από τη ΝΔ παρά μόνο κοινοβουλευτικούς. Αυτό έχει τεράστια σημασία αφού αποτελούσε και "κόκκινη γραμμή" της πλευράς Σαμαρά. Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχείας στην δανειακή σύμβαση, δεν θα υπάρξει απαίτηση αυξημένης πλειοψηφίας στην βουλή, άρα ότι και να ψηφιστεί δεν συνιστά εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας. Δεν υπάρχει εκ των υστέρων νομιμοποίηση των εγκληματικών αποφάσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου.< /p>

-Η Χώρα πλέον οδεύει σε εκλογές. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, δεν δεσμεύεται παρά μόνο για τις αποφάσεις που η ίδια θα πάρει. Έχει δε το ελεύθερο για να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους επίτευξης των στόχων, αφού δεν θα δεσμεύεται από απόφαση αυξημένης πλειοψηφίας. Ούτε καν από τα περιβόητα προγράμματα τύπου "Εύρηκα", "Ήλιος" τα οποία θεωρείται βέβαιον ότι θα ενέκριναν πρωθυπουργοί τύπου Παπαδήμου.

-Το κυριότερο: Ο Παπανδρέου φεύγει. Ο Παπανδρέου, με την ελεεινή στήριξη του συστήματος, που ανήγαγε σε πολιτικούς παράγοντες επιχειρηματίες Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρουspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: