slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, είχε διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα για θέματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

                                  Νάξος, 20/9/2011

     Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Τοτόμη Πρωτονοτάριο και Δημήτρη Λιανό και από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαμουζέλο, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κ. Γιώργο Ανωμερίτη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΟΓΕΕΚΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να συζητηθεί και να βρεθεί από κοινού λύση για το χρονίζον (από το 2001) θέμα της παραχώρησης του ΚΕΓΕ στο Δήμο. Ύστερα από κοινές διαπιστώσεις, συμφωνήθηκε η άμεση επίλυση της υπόθεσης.

     Στη συνέχεια, η εκπρόσωποι του Δήμου συζήτησαν με τον πρόεδρο του ΟΛΠ για θέματα που αφορούν στα λιμάνια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για τρέχοντα προβλήματα της ναυσιπλοΐας και για γενικότερα θέματα ανάπτυξης του Δήμου. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της νομιμοποίησης των λιμανιών, η υπόθεση του «Ρωσικού νηογνώμονα» και των τριών πλοίων που αναγκάστηκαν να διακόψουν τα δρομολόγιά τους, καθώς και οι τρόποι επίλυσης του προβλήματος, η μελέτη για ένα νέο εμπορικό λιμάνι, οι τρόποι ανάπτυξης της «κρουαζιέρας», το Βυζαντινό Πάρκο Τραγαίας και η προστασία, διαμόρφωση και αξιοποίηση της περιοχής της Αλυκής, δίπλα στο αεροδρόμιο.
     Στο τέλος της σύσκεψης, η ικανοποίηση όλων επικυρώθηκε με τη διαβεβαίωση του κ. Ανωμερίτη ότι θα υποστηρίξει και θα ανταποκριθεί στα αιτήματα και στα θέματα που αφορούν στο Δήμο μας.

     Η συζήτηση του θέματος των λιμανιών συνεχίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου, κ Γιάννη Καπελέρη, όπου η Ναξιακή αντιπροσωπεία έθεσε τα θέματα που αφορούν στην Κτηματική Υπηρεσία σχετικά με τη νομιμοποίηση των λιμανιών και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

     Την ίδια μέρα, ο δήμαρχος μετέβει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), όπου είχε συνάντηση με τους κυρίους Μιχάλη Αρτόπουλο, σύμβουλο του υπουργού ΥΠΕΚΑ, και Ανδρέα Ανδρεόπουλο, πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου, προκειμένου να τους αναπτύξει τα προβλήματα του Γραφείου Σμύριδας στη Μουτσούνα και άλλα θέματα σχετικά με το Σμυριδικό.

     Τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από το βουλευτή Κυκλάδων και τέως Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ Παναγιώτη Ρήγα, τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών, κ. Απόστολο Ψαρρά και τον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας, κ. Νίκο Μαράκη, επισκέφτηκαν, στο ΥΠΕΚΑ, τους κυρίους Ανδρεαδάκη, Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, και Ζαδέλη, από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, με τους οποίους συζήτησαν επισταμένως για το μεγίστης σημασίας έργο «δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων». Τονίστηκε η αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο έχει προγραμματιστεί πριν από έξι χρόνια περίπου και του οποίου οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης έχουν ολοκληρωθεί και συμφωνήθηκε ο τρόπος χρηματοδότησης ολόκληρου του έργου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
Τηλ.: 6976436390 begin_of_the_skype_highlighting            6976436390      end_of_the_skype_highlighting

                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: