slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

1,8 δις οι ξένες επενδύσεις επί Καραμανλή το πρώτο επτάμηνο του 2009, 634 εκ ευρώ το πρώτο επτάμηνο του 2011 επί ΓΑΠ

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη μείωση των ξένων άμεσων επενδύσεων το πρώτο επτάμηνο του 2011, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας:
«Άλλη μια επιβεβαίωση για την επενδυτική άπνοια στην Ελλάδα ήρθε σήμερα, μέσα από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούλιο του 2011 . Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, για το πρώτο επτάμηνο του έτους, ήταν μόλις 634 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 46,77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και 64,65% σε σχέση με το 2009. (Οι ξένες άμεσες επενδύσεις ήταν 1.188,9 εκατ. ευρώ το 2010 και 1793,3 εκατ. ευρώ το 2009.)

Η μείωση των ξένων άμεσων επενδύσεων έρχεται να προστεθεί στο μηδαμινό ενδιαφέρον που εκφράστηκε για την αξιοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμα και αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο ισχύος του νέου επενδυτικού νόμου, οι συνολικές ενισχύσεις θα είναι 12 φορές μικρότερες σε σχέση με τις προβλεπόμενες.
Η κατάσταση στην αγορά γίνεται ολοένα και χειρότερη, το ΕΣΠΑ - το κύριο αναπτυξιακό εργαλείο που έχει η κυβέρνηση στα χέρια της- έχει παγώσει, η φορολογία συνεχώς αυξάνεται. Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τις αρνητικές εξελίξεις και αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις και αναποτελεσματικές πολιτικές. Η συνέχιση της ίδιας πορείας μόνο αρνητική μπορεί να είναι για την Ελλάδα. Ο χρόνος τρέχει εναντίον της χώρας μας. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει, επειγόντως, μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: