slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεγάλη ΔΙΠΛΗ επιτυχία του Απόστολου Ψαρρά

Παρά τους τόνους λάσπη που του έριξαν άλλα και τον ΣΥΝΕΧΗ πόλεμο ο Αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Απόστολος Ψαρράς ΟΧΙ ΜΟΝΟ κατάφερε να εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ΑΛΛΑ να είναι ο ένας και μοναδικός Κυκλαδίτης δημοτικός σύμβουλος, πέρα των δημάρχων που συμμετέχουν αυτοδίκαια, που εκλέχτηκε για την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Αναμενόμενη νίκη του δήμαρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά

Απέτυχαν να εκλεγούν οι άνθρωποι του Ραγκουση, ο δήμαρχος Πάρου Χρηστός Βλαχογιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πάρου κ. Αντιπαριώτης που επίσης συμμετείχαν στον ίδιο συνδυασμό, αντίθετα με τον Παναγιώτη Ρήγα που κατάφερε να διασώσει τον εκλεκτό του Νίκο Μαράκη.
Στη Σύρο στις 28 Σεπτεμβρίου 2011, αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου με τους δήμαρχους Ρόδου και Σύρου - Ερμούπολης, να μοιράζονται τις θέσεις ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα. Και την συγκρότηση 7μελών Επιτροπών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με επικουρικό ρόλο. Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Πραγματοποιήθηκε χθες στον Πειραιά η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του πρώτου 21μελους Διοικητικού Συμβούλιου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου που αποτελείται από 21 μέλη, από τα οποία, 12 δήμαρχοι και 9 δημοτικοί σύμβουλοι.
Για την εκλογή των 5 δημοτικών σύμβουλων ως εκπροσώπων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), στην οποία αυτοδίκαια συμμετέχουν 34 δήμαρχοι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Εγγεγραμμένοι: 125
Ψήφισαν: 117
Λευκά: 0
Άκυρα: 1
Ο συνδυασμός που στήριξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπό τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά έλαβε74 ψήφους και 16 έδρες εξέλεξε 10 Δήμαρχους και έξι Δημοτικούς Σύμβουλους. Από τούς 16 που εκλέγονται ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ είναι μόνο 4 τέσσερεις. Οι κ.κ. Γιάννης Δεκαβάλλας δήμαρχος Ερμούπολης-Σύρου, που έλαβε 52 ψήφους, Παναγιώτης Κροντηράς δήμαρχος Τήνου που έλαβε 17 ψήφους, Αντρέας Μπαμπούνης δήμαρχος Σίφνου που έλαβε 24 ψήφους και ο δημοτικός Σύμβουλος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Νικόλας Μαράκης που έλαβε 33 ψήφους.
Οι 10 Δήμαρχοι που εκλέγονται είναι :
1. Δεκαβάλλας Γιάννης, δήμαρχος Ερμούπολης-Σύρου, έλαβε 52 ψήφους
2. Διακομιχάλης Δημήτρης, δήμαρχος Καλύμνου, έλαβε 37 ψήφους
3.Ερωτόκριτος Δημήτρης, δήμαρχος Κάσου, έλαβε 20 ψήφους
4 .Κόλλιας Μιχάλης, δήμαρχος Λέρου, έλαβε 33 ψήφους
5 .Κονταράτος Πανορμίτης, δήμαρχος Αστυπάλαιας, έλαβε 32 ψήφους
6. Κουσουρνάς Ευστάθιος, δήμαρχος Ρόδου, έλαβε 60 ψήφους
7. Κροντηράς Παναγιώτης, δήμαρχος Τήνου, έλαβε 17 ψήφους
8. Μπαμπούνης Αντρέας, δήμαρχος Σίφνου, έλαβε 24 ψήφους
9. Σπύρου Μπενέτος, δήμαρχος Λειψών, έλαβε 28 ψήφους
10. Χανιώτης Μιχάλης, δήμαρχος Καρπάθου, έλαβε 36 ψήφους

Οι έξι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται είναι:
1. Κυρίτσης Γιώργος, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω, έλαβε 27 ψήφους
2. Μαράκης Νίκος, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, έλαβε 33 ψήφους 
3. Μπούκλας Ηλίας, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, έλαβε 31 ψήφους
4. Νικηταράς Θεοδόσης, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω, έλαβε 37 ψήφους
5. Παλαιολόγος Μιχάλης, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, έλαβε 29 ψήφους
6. Περδίκης Γιάννης, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, έλαβε 25 ψήφους

Δεν εξελέγησαν ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης που έλαβε 9 ψήφους και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Αντιπαριώτης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάρου που έλαβε 9 ψήφους, Νίκος Αλμπανόπουλος δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμούπολης - Σύρου που έλαβε 10 ψήφους και Αντώνης Σιγάλας δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θήρας που έλαβε 19 ψήφους.

Ο συνδυασμός που υποστηρίχτηκε από την Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον δήμαρχο Μήλου Γ. Δαμουλάκη έλαβε 22 ψήφους και 3 έδρες και ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Γιώργου Χατζημάρκου έλαβε 2 έδρες.
Για το 21μελες Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου εξελέγησαν ο Μανώλης Μαργαρίτης Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων που έλαβε 21 ψήφους, ο  δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Μέγας – Κουσαθανάς που έλαβε 15 ψήφους και ο Αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Απόστολος Ψαρράς που έλαβε 17 ψήφους.

Και από τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου εκλέγονται ο Τζανετίδης Φιλήμων, έλαβε13 ψήφους και οΧατζημάρκος Γεώργιος, έλαβε 14 ψήφους.

Δεν εξελέγησαν ο δήμαρχος Ίου ο Μιχάλης Πετρόπουλος που έλαβε 10 ψήφους, ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης που έλαβε 11 ψήφους, ο Γιάννης Συρίγος δήμαρχος Σικίνου που έλαβε 10 ψήφους, ό Μιλτιάδης Ατζάμογλου δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυκόνου που έλαβε 12 ψήφους, ο Ιωάννης Θεοχάρης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τήνου που έλαβε 9 ψήφους, ο Γιώργος Μπαφίτης δημοτικός Σύμβουλος Πάρου που έλαβε 14 ψήφους, ο Σιμός Ορφανός δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τήνου που έλαβε 10 ψήφους, ο Θεοδόσης Σουσούνης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου που έλαβε 8 ψήφους, ο Αριστείδης Χλωρίδης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θήρας που έλαβε 13 ψήφους και ο Άγγελος Ψήτος δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου που έλαβε 11 ψήφους.
Από τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου δεν εκλέγονται ο Γεώργιου Αντώνογλου που έλαβε 12 ψήφους, η Χαρίκλεια Γιασηράνη που έλαβε 12 ψήφους και ο Ιωάννης Τριανταφύλλου που έλαβε 12 ψήφους.
Δεν εξελέγησαν ο ανεξάρτητος υποψήφιος και δημοτικός σύμβουλος δήμου Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Πάπιτσης έλαβε 4 ψήφους, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δημήτριος Γάκης που έλαβε 2 ψήφους.

Για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, από το συνδυασμό που υποστηρίχτηκε από την Νέα Δημοκρατία υποψήφιοι ήταν, οι κ.κ. Απόστολος Ψαρράς Αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Γιώργος Μπαφίτης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάρου και Σίμος Ορφανός δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τήνου.

Από το συνδυασμό που στήριξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ οι Δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, είναι:
Διακοσταματίου Σάββας δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Θαββής Εμμανουήλ δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Καρατζιάς Δημήτρης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Ζωγραφίδης Ηλίας δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου.

Συνολικά για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που αυτοδίκαια συμμετέχουν οι 34 δήμαρχοι των Δήμων της περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, εκλέχτηκαν και 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι: ο Απόστολος Ψαρράς Αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Διακοσταματίου Σάββας δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Θαββής Εμμανουήλ δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Καρατζιάς Δημήτρης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Ζωγραφίδης Ηλίας δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου.

Και για το Εποπτικό Συμβούλιο, εκλέχτηκαν: οι Ταρατζιάς Κων/νος, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Σκυλάκης Βασίλειος, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Κινδυλίδης Μιχάλης δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου.
Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός που υποστηρίχτηκε από την Νέα Δημοκρατία και ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Γιώργου Χατζημάρκου κατέθεσαν ένσταση για το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να εκλεγούν 16 από τον συνδυασμό του κ. Κουσουρνά αλλά 13 σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: