slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συζητήσεις και προβληματισμός για τα φράγματα στα νησιά, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης.

Η εξέλιξη των έργων στα Φράγματα σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου ήταν το αντικείμενο της ευρείας τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, που νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη, από τον οποίο απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι θα αναζητηθούν εθνικοί πόροι για την συνέχιση και ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων, με την προϋπόθεση να είναι τεχνικά άρτια.

Στη συζήτηση εξετάστηκαν ένα προς ένα τα Φράγματα Κρητηνίας Ρόδου, Λήρου Καρπάθου, Λέρου, Πάτμου και Τσικαλαριού Νάξου, το οποίο δημοπρατείται αύριο (Παρασκευή), με προϋπολογισμό 25 εκ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης στο υπουργείο, εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για το φαινόμενο, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και έχει προχωρήσει ο αντικειμενικός προσδιορισμός των τιμών απαλλοτρίωσης των ακινήτων όπου προγραμματίζεται η κατασκευή των Φραγμάτων, μετά από προσφυγές στα Δικαστήρια, αυτές οι τιμές αναπροσαρμόζονται και πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η όλη επένδυση να μην υλοποιηθεί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Φράγματος στην Κάρπαθο.
«Η λειτουργία των φραγμάτων είναι τεράστιας σημασίας για τα νησιά μας» τόνισε στη σύσκεψη ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος στο πλαίσιο της αναλυτικής συζήτησης που έγινε, υπό τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Ευάγγελο Διβάρη, ζήτησε να βρεθούν λύσεις για όποια τυχόν προβλήματα προκύπτουν.
ΣΤΗ συνάντησή του με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Θάνο Μωραίτη (λόγω της έκτακτης απουσίας του κ. Χρυσοχοϊδη) και τον Διευθυντή του υπουργικού γραφείου, ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα των πόρων που έχουν εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, «πόροι που δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις μας», όπως είπε, ζητώντας να υπάρξει σχετική παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: