slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή Π. Ρήγα στον Πρόεδρο του ΟΤΕ για να διατηρηθούν σε λειτουργία τα καταστήματα του Οργανισμού στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ Α.Ε. με την οποία ζητά να διατηρηθούν σε λειτουργία τα καταστήματα του Οργανισμού στα νησιά των Κυκλάδων:
Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΤΕ, στα πλαίσια αναδιοργάνωσης και περιορισμού του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης, προχωρεί στην κατάργηση των καταστημάτων του στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.
Προφανώς η απόφαση ανήκει αποκλειστικά σε εσάς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα της εταιρίας να προχωρεί σε επιχειρησιακές αναδιαρθρώσεις με κριτήριο την βιωσιμότητα της κάθε οργανικής της μονάδας.
Όμως, όταν πρόκειται για επιχειρησιακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον νησιωτικό χώρο, θεωρώ ότι η προσμέτρηση ιδιαίτερων πρόσθετων κριτηρίων επιβάλλεται πριν τη λήψη της τελικής απόφασης
Ορισμένα από τα νησιά στα οποία προτίθεστε να κλείσετε τα καταστήματα του ΟΤΕ, όπως η Σαντορίνη, Μύκονος αλλά και η Πάρος αποτελούν παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς γεγονός που, κατά την άποψη μου, επιβάλει για λόγους φήμης και κύρους  της επιχείρησης να είναι παρούσα με την δική της επωνυμία.
Επομένως, ακόμα και για επιχειρηματικούς λόγους, ο ΟΤΕ έχει σημαντικά οφέλη από την διατήρηση των καταστημάτων.
Αλλά και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων κατά την διάρκεια της πολύμηνης τουριστικής περιόδου, τα καταστήματα του ΟΤΕ με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτουν, παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στου πελάτες της επιχείρησης.
Η κατάργηση των καταστημάτων σας στα νησιά αυτά θα δημιουργήσει σοβαρό “έλλειμμα” εξυπηρέτησης που μεσοπρόθεσμα θα έχει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στην επιχείρηση.
Τελευταίο αφήνω το κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους εργαζόμενους των καταστημάτων και στις οικογένειες τους. Η μετακίνηση από τον νησιωτικό χώρο σε άλλο χώρο εργασίας εκτός νησιού, διαλύει κυριολεκτικά κάθε οικογενειακό προγραμματισμό και ακυρώνει βάναυσα  τα προσωπικά σχέδια κάθε εργαζόμενου.
Ο ΟΤΕ είναι μια μεγάλη επιχείρηση που το στοιχείο της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας είναι κυρίαρχο στην πολιτική του.
Σας καλώ να λάβετε τις αποφάσεις σας, όσον αφορά τον ευαίσθητο χώρο των Κυκλάδων, υπό το πρίσμα των πιο πάνω παρατηρήσεων.
Είμαι βέβαιος ότι η τελική σας απόφαση θα  είναι ανάλογη του κύρους του “ονόματος”, της ισχύς και της φήμης της επιχείρησης. Θα εκτιμηθεί δε ιδιαίτερα από τους νησιώτες και θα λειτουργήσει τελικά υπέρ του ΟΤΕ.

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση και συνεργασία.



Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Ρήγας
Βουλευτής Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: