slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ ΚΌΚΚΙΝΟΣ : ΣΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

8Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

«Άλλα λόγια… ν΄αγαπιώμαστε»

Κως, 02 - 07 – 2011

Άρνηση της Περιφερειακής Αρχής να συζητηθούν τα θέματα :...



  • Υγείας
  • Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα και η εφαρμογή του στην νησιωτική Ελλάδα – Κατακτήσεις των εργαζομένων αφανίζονται-«Προνόμια» της νησιωτικής Ελλάδας χάνονται
  • Οργάνωση & Λειτουργία της Περιφέρειας

Κατά την 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στην πόλη της Κω  τα μέλη της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» αντιμετώπισαν την άρνηση της Περιφερειακής Αρχής να συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης τα «καυτά» ζητήματα που αφορούν τους νησιώτες μας.

Η περιφερειακή αρχή επιδιώκει το Περιφερειακό Συμβούλιο να διαδραματίσει απλώς τον ρόλο του «θεατή» στις εξελίξεις και όχι το θεσμικό του ρόλο ως το ανώτερο αποφασιστικό πολιτικό όργανο της Περιφέρειας.

Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφούσας παράταξης  επιμένουν να εθελοτυφλούν στα μεγάλα προβλήματα της Υγείας που καθημερινά διογκώνονται στα νησιά μας. Τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Ιατρεία και όλες οι μονάδες υγείας είναι δραματικά υποστελεχωμένα σε ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό.

Κτίρια που ολοκληρώθηκαν με πόρους του Γ ‘ ΚΠΣ και του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου (2000-2009) όπως το Κ.Υ. Αντιμάχειας _ Κω (νησί του Ιπποκράτη!!!), Αγροτικό Ιατρείο Ψερίμου, Περιφερειακό Ιατρείο Λίνδου ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!!!

Νέα έργα για την υγεία που είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέσω  του ΕΣΠΑ (2007-2013) όπως το Νοσοκομείο της Κω, της Καρπάθου και της Πάρου είναι στις καλένδες.
  • Σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Πάρο, Νάξο, Θήρα, Σύρο και άλλα μικρότερα νησιά οι υποσχέσεις των κυβερνώντων δεν λύνουν το πρόβλημα της υπολειτουργίας των μονάδων υγείας.
  • Αποφεύγουν να μιλήσουν για το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα που οδηγεί στην αφαίμαξη εισοδημάτων από  μισθωτούς και συνταξιούχους και εκτινάσσει την ακρίβεια και την ανεργία.
  • «Κεκτημένα» των εργαζομένων και προνόμια της νησιωτικής Ελλάδος διακυβεύονται.
  • Νέοι φόροι δίνουν την χαριστική βολή.
  • Σε πλήρη αποδιοργάνωση παραμένει η λειτουργία της Περιφέρείας:
  • Δεν έχει ψηφιστεί ακόμη ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.Οι Σύμβουλοι παραμένουν «χρηματοδότες» της Περιφέρειας αφού ελάχιστα οδοιπορικά έξοδα έχουν καταβληθεί
  • Δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει οι διοικητικές επιτροπές
ΣΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: