slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Τα παιδιά του Πειραιά είναι δύναμη και για την Ελλάδα!


http://cms.epikrateia.gr/region/uloaded_images/ypopsifioi/basilis_mixaloliakos.jpg

Η ζωή δεν είναι ούτε μόνο dollars  ούτε μόνο ευρώ και η Ελλάδα που σήμερα θέλουν να την απαξιώσουν οι δανειστές μας, ήταν και είναι μια δύναμη πολιτισμού και ομορφιάς
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»,
με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Στη συνέντευξη, ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Η ανθοκομική μας έκθεση, η οποία βρίσκεται στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά, εγκαινιάστηκε χθες και θα διαρκέσει 15 ημέρες, μέχρι τις 5 Ιουνίου, που είναι η γιορτή του περιβάλλοντος και θα είναι όλη την ημέρα ανοιχτή.  Το σύνθημά μας είναι : στολίζουμε το μπαλκόνι μας, ομορφαίνουμε το σπίτι μας, ομορφαίνουμε τη γειτονιά μας, ομορφαίνουμε την πόλη μας, τον Πειραιά μας, ομορφαίνουμε τη ζωή μας.
Η ζωή δεν είναι ούτε μόνο dollars  ούτε μόνο ευρώ και η Ελλάδα που σήμερα θέλουν να την απαξιώσουν οι δανειστές μας, ήταν και είναι μια δύναμη πολιτισμού και ομορφιάς. Όχι ότι με τα οικονομικά τα πήγαμε καλά. Δεν τα πήγαμε καλά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι  παραιτούμεθα και πέφτουμε όλοι σε ένα καθεστώς εθνικής μελαγχολίας. Αναδεικνύουμε τις δυνάμεις μας, αναδεικνύουμε τις αξίες μας.  Και η Ελλάδα της φτώχιας ακόμη, το λουλούδι το αγαπούσε. Η Ελλάδα της τριανταφυλλιάς, του δυόσμου, του βασιλικού…αυτή την Ελλάδα και αυτόν τον Πειραιά, εμείς θέλουμε να τον αναγεννήσουμε.
Εγώ πήρα μια απόφαση. Να παραιτηθώ από τα πολιτικά και κομματικά αξιώματα και να αφοσιωθώ στην πόλη μου. Και είχα πει, ότι σε 60 ημέρες, θα καθαρίσω μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες την πόλη μας. Φάνηκε τότε η δέσμευσή μας εξωπραγματική. Σήμερα ο Πειραιάς είναι από τις καθαρότερες πόλεις της χώρας.
Δεν φθάνει όμως η καθαριότητα. Έχουμε το λιγότερο πράσινο αναλογικά και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Η ανθοκομική έκθεση έχει πάνω από 1. 200 ελληνικά είδη φυτών και λουλουδιών. Είναι έκθεση των Ελλήνων Φυτωριούχων της Αττικής, σε συνεργασία πάντα με το Δήμο Πειραιά. Γίνεται θεσμός και θα οργανώνεται κάθε χρόνο.
Ο Πειραιάς είναι ένας. Ο Πειραιάς που ήταν η ομορφότερη πόλη και η πόλη στην οποία κατέφευγε η φτώχια όλης της Ελλάδος. Την αφήσαμε για δεκαετίες να απαξιωθεί και να φεύγουν τα δικά της παιδιά. Εμείς εγγυώμεθα ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του Πειραιά.
Τα παιδιά του Πειραιά είναι δύναμη και για την Ελλάδα».
olympiada 

Δεν υπάρχουν σχόλια: