slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τραγικός θάνατος επισκέπτη στην Οία

 ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ www.neasantorinis.gr Παρασύρθηκε από μεγάλο τμήμα άσπας που  κατέρρευσε στην Αρμένη

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι ένας 53xρονος Αμερικανός επισκέπτης μας όταν ανεβαίνοντας με ζώο από το παλιό λιμάνι της Αρμένης από την παραδοσιακή κλιμακωτή οδό, παρασύρθηκε από μεγάλο τμήμα βράχου ο οποίος κατέρρευσε. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν αμέσως άνδρες της πυροσβεστικής, της διασωστικής ομάδας Σαντορίνης του Λιμενικού ενώ από την πλευρά της θάλασσας στις έρευνες για τον εντοπισμό του επισκέπτη συμμετείχαν πλοιάρια της Ένωσης Λεμβούχων. 
 Στις έρευνες επίσης συμμετείχε και το ελικόπτερο του κλιμακίου της 134 ΣΜ. Μετά από επίμονες έρευνες των διασωστικών ομάδων ο άτυχος Αμερικανός βρέθηκε νεκρός και μεταφέρθηκε με πλοίο των Λεμβούχων στον Αθηνιό και στην συνέχεια με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας
Στο σημείο της κλιμακωτής οδού που επισημαίνουμε με το μαύρο βέλος έπεσε το τμήμα του βράχου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος επικοινώνησε αμέσως μετά την κατολίσθηση με τον καθηγητή Γεωλογίας του πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Λέκκα τον οποίο και κάλεσε στην Σαντορίνη προκειμένου να εξετάσει το σημείο του ατυχήματος στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο επισκέπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: