slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΑ ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ 19-3-2008 ΚΑΙ 1-4-2008

Πλατεία Συντάγματος
19 Μαρτίου, 2008
Γενική Απεργία για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Αίθουσα Ολομέλειας, Βουλή, 1 Απριλίου 2008
Ο λόγος στον λαό
ΠΑΣΟΚ
Ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως με την οποία ζητείται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις»


* Δείτε το βίντεο της ομιλίας στο κάτω μέρος της Σελίδας


Κύριοι της κυβέρνησης,

Δεν είναι ιδιοκτησία σας το κράτος, δεν είναι ιδιοκτησία σας η δημόσια περιουσία, δεν είναι ιδιοκτησία σας οι πολίτες. Η πρότασή μας, είναι και η αντίστασή μας, στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, σαν να πρόκειται για δική σας περιουσία.

Το τελευταίο σας επίτευγμα είναι ο ΟΤΕ, που παραδίδεται στα χέρια των Γερμανών, της Deutsche Telecom, με μεσάζοντα τη MIG του κ. Βγενόπουλου. Συνέχεια στους σχεδιασμούς σας, έχουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΔΕΗ, η Ολυμπιακή, μαζί με ένα καινούργιο όργιο προμηθειών.

Θα μας βρείτε απέναντί σας. Θα δώσουμε τη μάχη και έξω και μέσα στη Βουλή, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού, του λαϊκού κινήματος, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκποίησης, εκχώρησης βασικών δημόσιων υποδομών σε ιδιωτικά συμφέροντα, είτε ξένα, είτε ελληνικά. Διότι εμείς, τα θεωρούμε εργαλεία εθνικού σχεδιασμού.

Και όταν μιλάμε για εθνικό σχεδιασμό, μιλάμε για εργαλεία δημοκρατικού προγραμματισμού και, βεβαίως, κυρίαρχο δικαίωμα του Ελληνικού λαού είναι να μπορεί να προγραμματίζει την οικονομία του, την κοινωνία του, το μέλλον του.

Και προειδοποιώ, προειδοποιούμε, δεν θα σας αφήσουμε να διαχειριστείτε και πάλι τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και των εργαζομένων, με αυτή την πλήρη αυθαιρεσία, αδιαφάνεια και ληστρική συμπεριφορά που μέχρι σήμερα επιδείξατε.

Γι' αυτόν το λόγο, είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να φέρουμε το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων, το οποίο προσπαθήσατε εσείς να αποφύγετε, όπως ο διάβολος το λιβάνι, θα το φέρουμε στη Βουλή, με πρόταση για Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή.

Θα αναδείξει μία άλλη πλειοψηφία, δημοκρατική και προοδευτική, μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που θα καταργήσει τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού σας νόμου, που θα υπηρετήσει τους πολίτες, όχι τα μεγάλα συμφέροντα, που θα δουλέψει για μια Δίκαιη Κοινωνία και θα δώσει αξία στον άνθρωπο.

Σας ευχαριστώ."
Πλατεία Συντάγματος
19 Μαρτίου, 2008
Γενική Απεργία για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο
Ραγκούσης ,Παπακωσταντίνου  Σαχινίδης  , Διαμαντίδης
 Κουβέλης Κεγκέρογλου , Καχριμάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια: