slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


Με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. εγκρίθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η διάταξη που αυξάνει τις ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς αύξηση των αποδοχών τους, με το πρόσχημα της εξίσωσης των ωρών εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για την εξίσωση όταν δεν εφαρμόζουν τις όποιες θετικές ρυθμίσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. άδειες μητρότητας).
Κραυγαλέα περίπτωση της αντεργατικής αυτής ρύθμισης είναι η αύξηση των ωρών εργασίας στους ...
παιδικούς σταθμούς, κατά 2 ώρες την ημέρα ( 10 ώρες τη βδομάδα).
Η αντεργατική αυτή ρύθμιση πέρα από τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους θα έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών. Χτυπιέται ο παιδαγωγικός και κοινωνικός ρόλος των παιδικών σταθμών και καταστρατηγείται το πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας τους. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η προσχολική ηλικία είναι η πιο σημαντική περίοδος στη ζωή του ανθρώπου.
Οι εργαζόμενοι έχουν στην ευθύνη τους μεγάλο αριθμό παιδιών που σε συνδυασμό με τις αυξημένες ώρες εργασίας τους εξουθενώνει ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
Με αυτό τον τρόπο ο παιδικός σταθμός μετατρέπεται σε ελλιπή και ενδεχομένως επικίνδυνο χώρο «στάθμευσης» για τα παιδιά .
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και στηρίζουμε τον αγώνα τους, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη κάθε νόμο που ψηφίζεται και μειώνει δικαιώματα, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, την ασφάλεια και αγωγή των νηπίων.
Καταγγέλλουμε  αυτή την αντιλαϊκή ρύθμιση και ενώνουμε τη φωνή μας, με τους εργαζόμενους για:
Σταθερή και μόνιμη εργασία, προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού. 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο με αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς.
Ενιαίο πλαίσιο αγωγής και φροντίδας του παιδιού στην ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.
Δωρεάν Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Να καταργηθούν τα τροφεία.
Πάρος 17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: