slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευ. Στυλιανίδης: Όχι στην αποσπασματική υιοθέτηση των προτάσεων της ΝΔ


«Όχι» επί της αρχής στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναμένεται να πει η Νέα Δημοκρατία, στη σκιά των ολοένα και αυξανόμενων πληροφοριών, που θέλουν την κυβέρνηση Παπανδρέου να ασπάζεται και να ενσωματώνει στο πρόγραμμα, μέρος των προτάσεων που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, την περασμένη Πέμπτη, στο Ζάππειο.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει πως παρουσίασε ένα «πρόγραμμα-πακέτο», που πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά για να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Όπως επισημαίνει το γαλάζιο επιτελείο, το επικαιροποιημένο σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, μπορεί να αποδώσει και να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα της χώρας, μόνο εάν εφαρμοστεί κατά γράμμα.

Από τη «Συγγρού» πάντως αφήνουν να εννοηθεί πως συγκεκριμένα άρθρα, που βρίσκονται κοντά στις θέσεις και στο πρόγραμμά της, θα λάβουν και τη δική της στήριξη. Προειδοποιεί ωστόσο, πως αν η πολιτική δεν αλλάξει συνολικά, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά.
«Η εφαρμογή της οποιοσδήποτε τεκμηριωμένης και κοστολογημένης πολιτικής, για να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, δεν πρέπει να γίνεται ούτε αποσπασματικά, με συνέπεια την αλλοίωση της κεντρικής φιλοσοφίας της, ούτε όμως να στρεβλώνεται από αντίρροπες πολιτικές».
Υπ΄αυτή την έννοια, ο Αντώνης Σαμαράς, στο Ζάππειο, εισηγήθηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την ύφεση, καλώντας σε συναίνεση επί της συγκεκριμένης δέσμης έκτακτων πολιτικών για τις έκτακτες καταστάσεις που ζούμε.
Κάθε άλλη προσέγγιση, που διαχέει τις ευθύνες, δε δημιουργεί μόνο συνενόχους για τις αδιέξοδες επιλογές, αλλά κλονίζει και την πειστικότητα του εναλλακτικού δρόμου που εισηγούμεθα για την Ελλάδα» σημειώνει με αποκλειστική του δήλωση στο newsbomb, ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Στον Παπούλια ο Σαμαράς
Τις "γαλάζιες" θέσεις αναμένεται να μεταφέρει στον Ανώτατο Πολιτειακό Παράγοντα της χώρας, τα επόμενα εικοσιτετράωρα και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. Ο Αντώνης σαμαράς, αναμένεται να επισκεφθεί τον Κάρολο Παπούλια για να του αναπτύξει το Ζάππειο 2 και την εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση που κρατά στα χέρια της η ΝΔ.
Για την ώρα ωστόσο, επιχειρεί να εξωτερικεύσει την πρόταση του κόμματος με περιοδείες. Σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση της ΔΑΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ το επόμενο διάστημα θα βρεθεί και στην Κρήτη αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: