slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ι. Μιχελάκης για ερώτηση Α. Σαμαρά στον Γ.Παπανδρέου για την κατάσταση στο κέντρο των Αθηνών-Στρος Καν-Οικονομία-"Ζάππειο ΙΙ"

Ο Μιχελάκης και ο… καλεσμενάκης της Έλλης ΣτάηΕπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.


Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την τελευταία εξτρεμιστική επίθεση κουκουλοφόρων έξω από το αστυνομικό τμήμα στην οδό Καλλιδρομίου, ζητώντας ουσιαστικά την παραίτηση του κ. Παπουτσή.

" Υπάρχει ακόμα υπουργός; ", διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση, αν επίσημα η ΝΔ ζητεί την παραίτηση Παπουτσή.

" Την ώρα που η Αστυνομία, με τα πενιχρά μέσα που της έχουν αφήσει, με την αλόγιστη πολιτική τους, έχει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα, την εξτρεμιστική δραστηριότητα, την ανομία, ο κ. Παπουτσής με δημόσιες δηλώσεις απαξιώνει το έργο της, δίνει λαβή σε ακραία και εξτρεμιστικά στοιχεία και πλήττει το ηθικό των αστυνομικών. Φαίνεται ότι ο υπουργός προτάσσει κομματικές σκοπιμότητες και όχι τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών. Και αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ειναι αδιανόητο", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Για την οικονομική κατάσταση και το "Ζάππειο ΙΙ" 

"Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη, που βρίσκεται σε ύφεση και είμαστε κι η χειρότερη χώρα, όσον αφορά τον τομέα της ανάπτυξης", δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παρέστη στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσιάζοντας στοιχεία, έκανε λόγο για βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, επισημαίνοντας και τις εκτιμήσεις της ΕΕ για έλλειμμα στο 9,5% για το 2011 και 9,3% για το 2012.

" Ουσιαστικά δεν έχουμε καμία βελτίωση των δημοσιονομικών, για τουλάχιστον 3 χρόνια", δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν το 9,4% του ΑΕΠ, ενώ τελικά έφτασε στο 10,5%, παρά τα σκληρά μέτρα.

" Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, ότι βρισκόμαστε στο σημειο μηδέν", ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, ο δε Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για μια αδιέξοδη πολιτική, η οποία δεν έχει πιάσει τους στόχους.

" Η κυβέρνηση αυτή είναι αναποτελεσματική", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο δε κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την εκτίμηση πως αν η κυβέρνηση συνεχίσει την πολιτική αυτή, θα αναγκαστεί τελικά να πάρει και νέα μέτρα.

Όσον αφορά το "Ζάππειο ΙΙ" και απαντώντας σε σχόλια και κριτικές που ακούστηκαν, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών επεσήμανε ότι, μέσα από την περιστολή της σπατάλης, θα μπορέσει το κράτος να διασφαλίσει 18,4 δισ. ευρώ.

" Υπάρχει ακριβής κοστολόγηση όλων των στοιχείων", δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος επεσήμανε πως τα χρήματα θα μπορούν να βρεθούν από την ανάπτυξη, την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και την περιστολή των δαπανών.

"Κάνουμε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, είμαστε το μόνο κόμμα που κατέθεσε δύο κοστολογημένες προτάσεις, ούτως ώστε να βγει η χώρα από την κρίση", επεσήμανε και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Για την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν 

"Δεν κάνουμε καμία εκτίμηση, περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και θα τοποθετηθούμε", δήλωσε, εξ άλλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, κληθείς να σχολιάσει τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν, μετά την σύλληψη του διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά

Στο μεταξύ, επιβεβαίωσε η ΝΔ την τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, την περασμένη Τετάρτη, αλλά ο Γιάννης Μιχελάκης δεν θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

" Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στον πρωθυπουργό πως την επομένη (την Πέμπτη) θα κατέθετε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση", είπε.

Όσον αφορά το θέμα της συναίνεσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ διευκρίνισε πως ο κ. Α. Σαμαράς ήταν σαφής στις δηλώσεις του στο Ζάππειο, ενώ διερωτήθηκε αν η έλλειψη συναίνεσης έχει εμποδίσει την κυβέρηση να μαζέψει τα έσοδα, να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις και να υλοποιήσει το έργο της.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του, περί υποστολής των κομματικών σημαιών, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως ο αντιπρόεδρος του κόμματος δεν λέει κάτι διαφορετικό από την επίσημη θέση της ΝΔ .

"Η ΝΔ έχει στηρίξει θεσμικές αλλαγές και δεν είναι της λογικής 'λεφτά υπάρχουν', ούτε να μαζεύουμε διαδηλωτές στο λιμάνι. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν είπε τίποτα διαφορετικό από αυτό που λέμε εμείς", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: