slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ιστορία της Ντενεκεδούπολης


Με την  θεατρική παιδική παράσταση με θέμα τη «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου που διοργάνωσε η "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη" του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, τα  παιδιά που συμμετείχαν μέσα από τη μέθοδο του θεατρικού εκπαιδευτικού δράματος  είχαν την ευκαιρία να μπουν στο φανταστικό κόσμο της ιστορίας και να τη ζωντανέψουν. Η αξία που αναδείχθηκε ιδιαίτερα μέσα από τη συγκεκριμένη προσέγγιση της ιστορίας της Ντενεκεδούπολης ήταν αυτή της δημοκρατικής διακυβέρνησης και του συλλογικού τρόπου λήψης των αποφάσεων, αφού τα παιδιά, αποφάσισαν, η ιστορία να έχει διαφορετικό τέλος από το προτεινόμενο στο βιβλίο, γεγονός που εντυπωσίασε τους παιδαγωγούς.

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου
Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη

Αθήνα, 13 Απριλίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

             Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου διοργάνωσε το Σάββατο 9 Απριλίου, ώρα 12.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΦΝ στο Φιλώτι, θεατρική παιδική παράσταση με θέμα τη «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου.
Μέσα από τη μέθοδο του θεατρικού εκπαιδευτικού δράματος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στο φανταστικό κόσμο της ιστορίας και να τη ζωντανέψουν. Προσέγγισαν βιωματικά το δραματικό πλαίσιο του παραμυθιού και παρακινήθηκαν να διερευνήσουν τις καταστάσεις που προέκυψαν από την έλευση του απρόσκλητου επισκέπτη της Ντενεκεδούπολης. Με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας, θεατρολόγου κ. Ιωάννας Αλεξανδρή, που αναλάμβανε κάθε φορά τους ρόλους που έφερναν καινούρια δεδομένα στην ιστορία, καλούνταν να σκεφτούν, να πάρουν πρωτοβουλίες και να αποφασίσουν. 
Η αξία που αναδείχθηκε ιδιαίτερα μέσα από τη συγκεκριμένη προσέγγιση της ιστορίας της Ντενεκεδούπολης ήταν αυτή της δημοκρατικής διακυβέρνησης και του συλλογικού τρόπου λήψης των αποφάσεων, αφού τα παιδιά αποφάσισαν η ιστορία να έχει διαφορετικό τέλος, από το προτεινόμενο στο βιβλίο, γεγονός το οποίο εντυπωσίασε τους παιδαγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: