slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαχαιρίδης, Χατζηδιάκος, Μακρυωνίτης είχαν συναντήσεις με τον Υπουργό και Υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση και Γ. Ντόλιο.

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν χθες (Τρίτη) αλλεπάλληλες επαφές ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι αντιπεριφερειάρχες Φώτης Χατζηδιάκος και Τζώρτζης Μακριωνίτης.


Στη συνάντηση με τον κ. Γιάννη Ραγκούση, Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για τις δράσεις και τους στόχους που έχει θέσει ως προτεραιότητες η περιφερειακή αρχή, όπως η προώθηση της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Ο κ. Μαχαιρίδης έθεσε υπόψη του υπουργού Εσωτερικών τη θέληση του ιδίου του Πρωθυπουργού να υποστηριχθεί αυτό το σημαντικό έργο, θεωρώντας μάλιστα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί να καταστεί «οδηγός» και για άλλες περιφερειακές δομές, όπως τόνισε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σύρο.
«Ζητάμε να υιοθετήσετε κι εσείς αυτήν την ιδέα και να την υποστηρίξετε» τόνισε ο Περιφερειάρχης, με τον κ. Ραγκούση, που σαν γνώστης της πραγματικότητας στο Νότιο Αιγαίο, συμφώνησε για τη σημασία του συγκεκριμένου έργου.
Από τον Υπουργό ζητήθηκε να υπάρξει ειδική μέριμνα για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που είναι η πλέον υποστελεχωμένη, χωρίς να ισχύσει ειδικά για τα νησιά μας η αναλογία «πέντε προς ένα», που αφορά στις προσλήψεις.
Επίσης, ανάλογη μέριμνα ζητήθηκε να υπάρξει και στην κατανομή των πόρων, με δεδομένο το κόστος που απαιτείται για τη στέγαση υπηρεσιών στα νησιά μας, αλλά και για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων και περιφερειακών συμβούλων.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, ότι για όλα τα ζητήματα αυτά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Περιφέρειας μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής, «Τα κριτήρια λήψης των όποιων αποφάσεων θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Νοτίου Αιγαίου».

Η συνάντηση με τον κ. Γ. Ντόλιο
Νωρίτερα, οι κ. Μαχαιρίδης, Χατζηδιάκος και Μακριωνίτης, όπως επίσης και η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Εύη Αριστείδου, είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.
Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την περιφερειακή αρχή και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε σχέση με τις αποστάσεις και το κόστος των μετακινήσεων, οι εταιρείες και οι Οργανισμοί, τα οικονομικά, η στέγαση των υπηρεσιών που απαιτεί την ενοικίαση κτιρίων και η στελέχωση ήταν μερικά από τα βασικά ζητήματα, για τα οποία έγινε πολύωρη συζήτηση και αναζητήθηκαν λύσεις.
Ειδικά για το καίριο θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών, ζητήθηκε από τον υφυπουργό να εγκριθούν συμβάσεις έργου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
«Και οι δύο συναντήσεις ήταν πραγματικά ουσιαστικές και εποικοδομητικές» τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, προσθέτοντας πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών κατανόησε πλήρως τις ειδικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες του Νότιου Αιγαίου, «γεγονός ενθαρρυντικό για θετικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: