slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων

Γ. Μαχαιρίδης: «Δεν μας ταιριάζει η κακομοιριά και η απαισιοδοξία»

tn_touristika_grapheia_periph_1mart2011

Ταύτιση απόψεων και εκτιμήσεων ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από την περυσινή, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τη νεοεκλεγείσα Διοίκηση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων.

Παρουσία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού, ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Γεωργιάδης, όπως και οι συνεργάτες του, έθεσαν επί τάπητος καίρια ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην τουριστική προβολή της περιοχής, στη στήριξη της κρουαζιέρας και στην αναγκαιότητα δημιουργίας λιμενικών υποδομών «αντάξιων της φήμης και των προσδοκιών που έχουν οι επισκέπτες μας», όπως τονίστηκε απ' όλες τις πλευρές.
Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε την ανησυχία του κλάδου στο ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Ο κ. Μαχαιρίδης διαβεβαίωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, ότι τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας «θα πιάσουν τόπο με ουσιαστικές δράσεις».
Σε ό, τι αφορά τις λιμενικές εγκαταστάσεις, ο Περιφερειάρχης θα έχει συνεργασία με τον δήμαρχο Ρόδου, ώστε έγκαιρα να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες.

Όλοι επίσης συμφώνησαν ότι ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, πρέπει να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, ώστε τα νησιά μας να παραμείνουν ανταγωνιστικά στη διεθνή τουριστική αγορά.
«Δεν μας ταιριάζει η κακομοιριά και η απαισιοδοξία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μαχαιρίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία της Περιφέρειας με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων και όλους τους τουριστικούς φορείς θα είναι συνεχής και παραγωγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: