slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την υπερποινικοποίηση ως μέσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με στόχο την υλοποίηση του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση με πρωτόγνωρη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό δεν φροντίζει να τακτοποιήσει «τα του οίκου της».
Το Υπουργείο Οικονομικών - παρά τη μείωση που παρατηρήθηκε στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού για το μήνα Ιανουάριο κατά 9% - εξακολουθεί να ολιγωρεί.
Δίνει, για πρώτη φορά, παράταση κατά ένα μήνα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων του άρθρου 62, του Ν 2238/1994 (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι απέκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από κινητές αξίες, από ακίνητα κλπ), που έληγε την 1η Μαρτίου του 2011.
Η εξέλιξη αυτή, μετατοπίζει - κατά ένα περίπου μήνα (από 1 έως 4 Απριλίου) - το χρόνο είσπραξης των προγραμματισμένων από τον προϋπολογισμό εσόδων και όλα αυτά με την απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν επέδειξε την αναγκαία επιμέλεια, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προετοιμαστούν κατάλληλα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Αποτελεί τουλάχιστον στοιχείο μέγιστης πολιτικής υποκρισίας, η ανακοίνωση του Υφυπουργού, σύμφωνα με την οποία, η παράταση δίνεται για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ως μέσο κάλυψης των ευθυνών και των παραλείψεων της πολιτικής ηγεσίας.
Όλοι γνωρίζουν, ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου ήταν ανέτοιμες. Δεν είχαν αποστείλει εμπρόθεσμα ούτε τα έντυπα Ε1 και Ε2, ούτε το βιβλιαράκι των οδηγιών για τις φορολογικές δηλώσεις, ενώ, παράλληλα, η ηλεκτρονική πύλη Taxisnet όχι μόνο δεν ήταν κατάλληλα ενημερωμένη αλλά είχε και αδυναμία υποδοχής δηλώσεων.
Η Ν.Δ., καλεί την κυβέρνηση να πάψει επιτέλους να κρύβει τις αδυναμίες της με υποκριτικούς τακτικισμούς και να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τον κρίσιμο τομέα της είσπραξης των φορολογικών εσόδων».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το δελτίο τύπου που υπογράφει ο Τύπος είναι απόψεις του Τύπου ή της Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΥΠΟς ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιους χυδαίους υποστηρικτές όχι υπουργός δεν θα γίνει αλλά θα πάει στα αζήτητα. Έφαγε το Χωματά με τις πλάτες του ΣΔΟΕ και τις φοροαπαλαγές των ημετέρων. Τώρα τέρμα όλα αυτά.