slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: Τπάρχει σχέδιο περικοπής 13-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Η ΝΔ επαναφέρει το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα καθώς θεωρεί πως οι εξηγήσεις που έχουν δώσει οι αρμόδιοι υπουργοί αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. "Υπάρχουν αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως "δείχνει να βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο".

"Επιτέλους στην κυβέρνηση ας σοβαρευτούν. Να σταματήσουν να παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων. Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πει την αλήθεια και να σταματήσει το υπουργικό αλαλούμ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος και παρουσίασε δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, του κ. Πεταλωτή και της κ. Κατσέλη, με τις οποίες, σύμφωνα με τη ΝΔ, τα κυβερνητικά στελέχη δεν κλείνουν το θέμα.

*Στις 3 Φεβρουαρίου ο κ. Παπακωσταντίνου είχε δηλώσει πως ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να "ο ιδιωτικός τομέαςβελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, ξέρει ότι μέρος αυτής της βελτίωσης περνάει μέσα και από το κόστος των επιχειρήσεων".

*Ο κ. Πεταλωτής στις 7 Φεβρουαρίου δήλωνε πως "αυτό για τον 13ο και 14ο μισθό το ακούμε εδώ και 15 μήνες και φυσικά όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι δεν υπάρχει περικοπή 13ου και 14ου μισθού. Και το ίδιο ισχύει από εδώ και πέρα".

*Λίγες μέρες μετά η κ. Κατσέλη δήλωνε πως "σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ορισμένους κλάδους και κυρίως σε ορισμένες επιχειρήσεις χρειάζεται αυτή την περίοδο κάποια ελάφρυνση και του μισθολογικού κόστους, προκειμένου να διατηρηθούν θέσεις εργασίας".

"Ποιός κοροϊδεύει ποιόν στην κυβέρνηση; Ποιός από τους τρεις υπουργούς λέει την αλήθεια; Σε ποιούς κλάδους εννοεί η κ. Κατσέλη ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί; Τί σημασία έχει το αν τελικά θα κοπούν 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, όταν θα υπάρξουν συνολικές μειώσεις των αποδοχών και θα έχουμε μειώσεις από τον 1ο έως και τον 12ο μισθό;", διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: