slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενίσχυση ακτοπλοϊκών δρομολογίων ζητάει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

O Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαργαρίτης (Μπαρμπούνης) είναι ο επικρατέστερος για πρόεδρος τουριστικής επιτροπής
Στην ενίσχυση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στοχεύει η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι ενέργειες του Δήμου, δια του δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog μας, στρέφονται εγγράφως προς τις ναυτιλιακές εταιρείες ζητώντας την ενίσχυση των δρομολογίων. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν τις παρακάτω τρεις ενέργειες.

1. Έγγραφο αίτημα προς την Nel Lines, το οποίο κοινοποιείται στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Γκούφα και στους βουλευτές του νομού, για εξέταση δυνατότητας πραγματοποίησης βραδινού δρομολογίου από Πειραιά προς Παροναξία με προορισμό Ικαρία - Σάμο ή Σαντορίνη - Κρήτη.

2. Έγγραφο αίτημα προς τις ναυτιλιακές εταιρείες Hellenic Sea Ways και ANEK που επίσης κοινοποιείται στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και στους βουλευτές του νομού, για:

α. Να συνεχίσει να προσεγγίζει το Fly Cat την Νάξο και μετά το τέλος των θερινών δρομολογίων (4 Σεπτεμβρίου). Η προσέγγηιση αυτή να διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου, αφού όπως σημειώνει ο Δήμος Νάξου, την περίοδο αυτή δεν υπάρχει άλλο πλοίο να συνδέει τη Νάξο με το νησί της Μυκόνου

β. Ο Δήμος επίσης προτείνει το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» να προσεγγίζει μετά το λιμάνι της Πάρου και το λιμάνι της Νάξου προς Κω - Ρόδο και επιστροφή.

γ. Τέλος ζητάει να εξετάσουν οι ναυτιλιακές εταιρείες το ενδεχόμενο, εφόσον υπάρχει ελεύθερο πλοίο, να εκτελεί βραδινό δρομολόγιο, αποκλειστικά τους θερινούς μήνες, αναχωρώντας από τον Πειραιά στις 21:00 ή στις 22:00 προς Πάρο - Νάξο - Θήρα - Ηρακλειά και επιστροφή, 3 (τρεις) φορές την εβδομάδα.

3. Έγγραφο προς την ναυτιλιακή εταιρεία «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ», το οποίο επίσης κοινοποιείται στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και στους βουλευτές του νομού, στο οποία προτείνεται ως ημέρα προσέγγισης του «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» στο λιμάνι της Νάξου από και προς Κρήτη, την ημέρα Πέμπτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» μπορεί να προσεγγίζει το λιμάνι της Νάξου από και προς την Κρήτη από μια έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών συμμετέχει και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαργαρίτης (Μπαρμπούνης) ο οποίος είναι και επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αφου συμμετεχει και ο μπαρμπουνης σωθηκαμε,α ρε βουρδουλο που το θελετε