slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου

Οι φωτογραφίες είναι από το φίλο naxosfan.blogspot.com

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα δεξιώσεων του Naxos Royal πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο αγιασμός για τη νέα χρονιά της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν –και την ευλόγησαν- οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος Ματζουράνης και Παροναξίας Καλλίνικος στους οποίους ο πρόεδρος της Ένωσης Λευτέρης Στρατούρης πρόσφερε αντίγραφα κυκλαδικών ειδωλίων.



Παρόντες, εκτός από τα μέλη της Ένωσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Μανώλης Μαργαρίτης, οι πρόεδροι, του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης και του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Γκούφας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, πρόεδροι και μέλη σωματείων και των Τ.Ο. πολιτικών κομμάτων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Λευτέρης Στρατούρης στην ομιλία εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τουριστική περίοδο του 2011, μια περίοδο που όπως τόνισε πρέπει να συνοδευτεί με προσπάθεια προβολής της Νάξου και ποιοτικές υπηρεσίες.
Επίσης τόνισε ότι το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων κάνει λόγο για διψήφιο ποσοστό ανόδου των επισκεπτών, ενώ οι κρατήσεις μέχρι στιγμής έχουν άνοδο 3%, αν και στις καλές εποχές του τουρισμού οι προκρατήσεις έφταναν το 25%.
Ο κ. Στρατούρης αναφέρθηκε σε στοχευμένη προβολή που πρέπει να γίνεται στις ξένες αγορές, αλλά παράλληλα διαβεβαίωσε τον εμπορικό κόσμο του νησιού, ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τις παγίδες που συναντούν, η Νάξος θα τα καταφέρει. Επισήμανε τέλος ότι απαιτείται εγρήγορση και συνεχής προσπάθεια και η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου που θα χαράξει τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί και σ’ αυτό, οι επαγγελματικοί σύλλογοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Ο τουρισμός αποτελεί τον πυλώνα της οικονομίας του νησιού, ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ξενοδόχοι με τις υπηρεσίες και τους χώρους που διαθέτουν, αποτελούν το πρόσωπο της Νάξου προς τα έξω και για αυτό και ο δήμος τους στηρίζει. Ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα συσταθεί η Τουριστική Επιτροπή του δήμου όπου θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς τουρισμού, ενώ το προσεχές διάστημα πρόκειται ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να διοργανώσει μια συγκέντρωση με θέμα συζήτησης πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουριστική περίοδος που έρχεται.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, τόνισε από την πλευρά του, ότι σε κάθε δίκαιο και υλοποιήσιμο από την Περιφέρεια αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου θα είναι αρωγός. Προέτρεψε τους ξενοδόχους στο πλαίσιο της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και της ποιότητας των υπηρεσιών να χρησιμοποιούν τα ντόπια προϊόντα. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, έχει ως βασική προτεραιότητα την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών του Νοτίου Αρχιπελάγους, καθώς και ότι οι υπουργοί κ.κ. Ραγκούσης, Σκανδαλίδης, Νικητιάδης, καθώς και ο βουλευτής Κυκλάδων Π. Ρήγας γνωρίζουν και τους απασχολούν πολύ σοβαρά τα προβλήματα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Τέλος, ενημερώνοντας για τη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τους 13 Περιφερειάρχες στις 11 Φεβρουαρίου, έκανε γνωστό, ότι ο υπουργός προτίθεται να επισκεφθεί νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περί τα 200 άτομα, που διασκέδασαν και χόρεψαν, ενώ τρεις ήταν οι τυχεροί που κέρδισαν πολύ ωραία δώρα!
Να τονίσουμε επίσης πως η αίθουσα διατέθηκε δωρεάν ενώ η πρωτοχρονιάτικη πίτα ήταν προσφορά των ζαχαροπλαστείων - Catering «ΡΑΝΤΕΒΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: