slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Aντι 50 ...15.000 ευρώ για ασθενή




Η αεροδιακομιδή κόστισε 15.000 ευρώ! Αντί να καταβάλλουν 50 ευρώ για να πληρώσουν τις υπερωρίες σε γιατρό του Κέντρου Υγείας της Πάρου που έπρεπε να συνοδεύσει 16χρονο μαθητή στη Σύρο, έδωσαν εντολή να «σηκωθεί» ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή του τραυματία. Η επιχείρηση, που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, κόστισε 15.000 ευρώ.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Εδώ και Τώρα», o  γιατρός που εξέτασε τον 16χρονο μαθητή, ο οποίος είχε τραυματιστεί, συνέστησε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, κάτι που θα ... μπορούσε να συμβεί στη Σύρο, αφού δεν υπάρχει τομογράφος στην Πάρο.
Η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι η μεταφορά του ασθενή να γίνεται με καΐκι. Ωστόσο, ο γιατρός αρνήθηκε να συνοδεύσει τον ανήλικο, λέγοντας πως δεν θα πληρωθεί τις υπερωρίες.
Τότε, δόθηκε εντολή να απογειωθεί ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον 16χρονο από την Πάρο στη Σύρο. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, όχι μόνο το ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην Πάρο, αλλά επί 40 περίπου λεπτά είχε χαθεί από τα ραντάρ, θέτοντας σε συναγερμό τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας. Τελικά, το ελικόπτερο εντοπίστηκε και επέστρεψε στο σημείο απ' όπου είχε απογειωθεί. Οι υπερωρίες του γιατρού θα κόστιζαν στο ΕΣΥ μόλις 50 ευρώ….
πηγη:http://kepparou.blogspot.com/2011/01/blog-post_8557.html (αν δεν κανουμε λαθος το blog Κινηση Ενεργων Πολιτων Παρου ειναι του ιστορικου ηγετη της Αριστερας Μανολη Γλεζου)


Δεν υπάρχουν σχόλια: