slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επισκέψεις Πλακιωτάκη- Βρούτση στη Σύρο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης επισκέφθηκαν σήμερα το Λιμεναρχείο στη Σύρο. Στη συνέχεια συνάντησαν το διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και το Προεδρείο της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών:

Μετά το πέρας των επισκέψεών τους, προέβησαν από κοινού στη ακόλουθη δήλωση:

«Διαπιστώσαμε από κοντά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει τόσο το Λιμεναρχείο, όσο και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Πρέπει, επιτέλους, να ληφθεί πρόνοια για τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις τα οποία είναι πολλά και σοβαρά, καθώς και τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία. Παράλληλα χρειάζεται άμεση ενίσχυση και το διδακτικό προσωπικό της Ακαδημίας.
Είναι, επίσης, απαράδεκτο να έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία δήθεν οραματίζεται μια σύγχρονη ακτοφυλακή και το λιμεναρχείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων να μην έχει ούτε ένα διαθέσιμο επιχειρησιακά πλωτό μέσο.
Όπως πρωτοφανές είναι το γεγονός ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας προσπαθεί –μάταια- να δείξει ότι παράγει έργο, την ώρα που οι ασφαλισμένοι στον Οίκο Ναύτου στη Σύρο βιώνουν καθημερινά το δικό τους Γολγοθά.
Και το ερώτημα τα οποίο εύλογα ανακύπτει είναι το πότε πρόκειται να υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον, εκτός φυσικά και αν πρέπει να απευθυνθούμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εύρεση λύσης».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον Αρχητομεάρχη δεν τον είδαμε στη συνάντηση του αρχηγού με τους Τομεάρχες. Μάλλον ήταν στο θυρωρείο και κρέμναγε τα παλτά τους.