slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι μισθοί των αιρετών σε Δήμους, Κοινότητες και Περιφέρειες

Μπορεί οι αιρετοί άρχοντες, που μόλις ανέλαβαν, να μη ξέρουν ακόμη που πάνε τα τέσσερα, αφού πορεύονται χωρίς μπούσουλα (διότι δεν φρόντισε ο πρώην συνάδελφός τους και νυν αρμόδιος υπουργός να γνωρίζουν), γνωρίζουν, ωστόσο, το ύψος των αμοιβών τους. Συνεπώς οι μισθοί των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των... πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου, δηλαδή, 6.195 ευρώ, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έως εκατό χιλιάδες κατοίκους με το 80% (4.956 ευρώ) και των δημάρχων των δήμων και με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων κατοίκων με το 60% (3.715 ευρώ) των αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού, που αναλογεί στον δήμαρχο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω ο μισθός του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από 1 Ιανουαρίου 2011 ….


διαμορφώνεται στις 3.715 ευρώ. και των Αντιδημάρχων στα 1.858 ευρώ, ενώ του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου ανέρχεται στα 1.486 ευρώ, το 40% που αναλογεί στον δήμαρχο.
Στα παραπάνω προστίθενται και άλλες χρηματικές παροχές, όπως έξοδα παράστασης, οδοιπορικά, τηλεφωνικές ατέλειες κ.λπ. Απαγορεύεται πάντως ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να λαμβάνουν οποιονδήποτε άλλο μισθό δημοσίου ή σύνταξη.

Ο μισθός του Περιφερειάρχη ανέρχεται στα 6.195 ευρώ μεικτά, όσα δηλαδή του γενικού γραμματέα υπουργείου. Του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου και των αντιπεριφερειαρχών ανέρχεται στα 4.646 ευρώ. Η αντιμισθία του περιφερειάρχη είναι ισόποση με τις κάθε είδους αποδοχές, τα έξοδα παράστασης ή προσαυξήσεις του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου
Στον αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το 75% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.
Στους παραπάνω μισθούς προστίθενται και άλλες χρηματικές παροχές, όπως έξοδα παράστασης, οδοιπορικά, τηλεφωνικές ατέλειες κ.λπ. Διευκρινίζεται πάντως ότι απαγορεύεται να λαμβάνουν οποιονδήποτε άλλο μισθό δημοσίου ή σύνταξη.

Μέχρι 400 ευρώ το μήνα για μετακινήσεις
των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων

Μέχρι 400 ευρώ το μήνα, ως μέγιστο ύψος για έξοδα κίνησης, ορίζει για τον πρόεδρο του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας, τον πρόεδρο συμβουλίου τοπικής κοινότητας και τον εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας. Συγκεκριμένα η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών αναφέρει: ότι τα έξοδα κίνησης που δικαιούται να εισπράττει μηνιαίως ο πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας, ο πρόεδρος συμβουλίου τοπικής κοινότητας και ο εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας, είναι ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης κάθε μιας από τις δημοτικές ή τοπικές κοινότητες από την έδρα του οικείου δήμου, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες αρμοδιότητες που τους αποδίδονται με τις διατάξεις του ν. 3852/2010.
Τα ποσά που θα παίρνουν βγαίνουν ως ακολούθως: Χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου από 0 έως 10.000 μέτρα, ως έξοδα κίνησης μηνιαίως, 300 ευρώ. Χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου από 10.001 έως 20.000 μέτρα, ως έξοδα κίνησης μηνιαίως, 350 ευρώ. Χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου από 20.001 και άνω, ως έξοδα κίνησης μηνιαίως, 400 ευρώ. Τα έξοδα κίνησης της προηγούμενης παραγράφου καταβάλλονται κάθε μήνα στους δικαιούχους, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 2685/1999, περί κάλυψης δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας, όπως κάθε φορά ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2011.Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι η δαπάνη για τα έξοδα κίνησης δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τον προϋπολογισμό του κάθε δήμου ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: