slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Πολυκρέτης «Μέλημά μου η Νάξος και τα τέσσερα νησιά να είναι τα καθαρότερα των Κυκλάδων»


Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην εργολαβία Παπαδάκη

Το πρόσωπο της εβδομάδας αναδείχτηκε ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης. Σε δηλώσεις του στα ναξιακά ΜΜΕ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στον τομέα καθαριότητας.

Να θυμίσουμε ότι έληξε η εργολαβία Παπαδάκη και απαιτείται η άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 50 ατόμων, ενώ υπάρχει ανάγκη για άμεση αντικατάσταση των περισσοτέρων απορριμματοφόρων, ιδιαίτερα τώρα που οι διαδρομές, που θα γίνονται, είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου με τους εργαζομένους του δήμου στην καθαριότητα ο κ. Μ. Πολυκρέτης συζήτησε μαζί τους το πρόβλημα στην εργολαβία Παπαδάκη. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι …



τους τρεις τελευταίους μήνες και όπως τους ενημέρωσε και τους διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του εργολάβου, με τον οποίο επικοινώνησε γι’ αυτό το θέμα, μπορεί εντός του μηνός να πληρωθούν.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο για να μπορέσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να λειτουργήσει απαιτούνται στην καθαριότητα τουλάχιστον πενήντα (50) άτομα και αυτή τη στιγμή για τις ανάγκες του νέου δήμου έχει τους ελάχιστους, δηλαδή 14 ενεργούς εργαζομένους.
Στα όρια του πρώην δήμου Νάξου, και μετά τις 31 Δεκεμβρίου2010 που έληξε η εργολαβία Παπαδάκη, οι εργαζόμενοι εκτός του ότι είναι άνεργοι, δεν έχουν πληρωθεί και τους μισθούς των τελευταίων τριών μηνών του 2010.
Στον πρώην δήμο Δρυμαλίας από τις 14 Φεβρουαρίου 2011, δεν θα εργάζεται ούτε ένας στην υπηρεσία καθαριότητας.
Ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης εγκαίρως είχε αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο στο οποίο περιέγραφε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υπηρεσία καθαριότητας, ζητώντας ταυτόχρονα να δοθεί απάντηση από το υπουργείο στο καίριο ερώτημα, με ποιον τρόπο θα μπορέσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, για να λειτουργήσει με επάρκεια η υπηρεσία στα νησιά.
Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στην ραδιοφωνία Κυκλάδων, ο πρόεδρος των δημοτικών Υπαλλήλων Γιάννης Αναμετερός, ο Μανώλης Πολυκρέτης θέλει να τοποθετήσει στα αυτοκίνητα καθαριότητας κίνησης του τομέα καθαριότητας μικροτσίπ ούτως ώστε να υπάρχει άμεσος συντονισμός. Κάτι που όπως είναι φυσικό δεν συμφωνούν οι εργαζόμενοι.
Αύριο Κυριακή 16 Ιανουαρίου ο κ. Πολυκρέτης θα επισκεφθεί την Ηρακλειά για να ενημερωθεί για τα ζητήματα του νησιού, του οποίου έχει τη συνολική ευθύνη.

Μηδενικά τα αποθέματα νερού

Ο Μανώλης Πολυκρέτης μίλησε και για τα αποθέματα νερού που υπάρχουν στο Φράγμα και στη Λιμνοδεξαμενή λέγοντας ότι επαρκούν μόνο για ένα μήνα. Ήδη, με το δήμαρχο και άλλους παράγοντες του δήμου έχουν επισκεφτεί και τα δυο σημεία και ήδη μελετάται και εξετάζεται η δρομολόγηση λύσης ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την υδροδότηση ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.
Ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε ακόμη ότι από τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής είναι η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων που υπάρχουν άλλα και οι βελτιώσεις σε ελλείψεις ή παραλείψεις που διαπιστώθηκαν σε μονάδες επεξεργασίας και διάθεσης νερού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί διαχειριστή έβγαλες το σχόλιο μου. Μήπως επειδή ανέφερα ότι η επιλογή Πολυκρέτη κρίνοντας τον από το στυλ, το μορφωτικό και πολιτικό επίπεδο του είναι πολύ λίγος για τη Νάξο και για τα νησιά. Θα πέσει γέλιο και με άλλους βέβαια, αλλά με αυτόν περισότερο.