slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οικολογικός Άνεμος: «Άλλα λένε οι πράξεις…»


Σχετικά με την πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν με ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων που μεταφέρθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου για να… προστατέψουν τον πρωθυπουργό από συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών που τον απειλούσαν… με πανώ και συνθήματα, ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, Γραμματέας του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, δήλωσε:

«Ο χειρότερος τρόπος για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη δίκαιη οργή των νέων ανθρώπων για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων εξουσίας που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και το μέλλον των παιδιών σε μεγάλη αβεβαιότητα είναι να τους πνίγει στα δακρυγόνα.

Η κυβέρνηση όχι μόνο εφαρμόζει μια οικονομικά αποτυχημένη, δημοσιονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και περιβαλλοντικά καταστροφική πολιτική αλλά και χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά και χωρίς περίσκεψη τα ΜΑΤ και επιτίθεται με επικίνδυνα χημικά – δακρυγόνα όχι μόνο σε όσους συμμετέχουν σε μια διαδήλωση, δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο, αλλά και σε περαστικούς, περίοικους και καταστηματάρχες, όπως έγινε σήμερα στο κέντρο της Ερμούπολης.

Δεν έχει σημασία τι λέει αλλά τι κάνει ο πρωθυπουργός -εξάλλου άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει σήμερα. Βιώσιμο μέλλον των παιδιών μας δεν διασφαλίζουν τα εύκολα λόγια αλλά οι πράξεις, και αυτό που βίωσε σήμερα η Ερμούπολη και η Σύρος είναι μια εικόνα χημικού πολέμου. Μεταρρύθμιση χωρίς τους… ενδιαφερόμενους και με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και βίας δεν γίνεται!

Πώς να μην οργίζονται οι νέοι όταν η κυβέρνηση χωρίς παιδαγωγικά κριτήρια ή διάλογο με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ανακοινώνει συγχωνεύσεις σχολείων; Πώς να μην νοιώθουν οργή οι πολίτες όταν προωθούνται περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά η κυβέρνηση δεν διστάζει να σπαταλάει με τόσο ευκολία σημαντικά ποσά για μεταφορά ΜΑΤ από την Αθήνα και για επικίνδυνα χημικά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: