slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προτάσεις για τον προβληματικό δρόμο Χαλκείου - Φιλωτίου

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, παρουσία των παλιών και νέων αρχών του τόπου η συζήτηση που διοργάνωσε η επιτροπή που έχει συσταθεί από κατοίκους του οικισμού Κεραμί για την επικινδυνότητα του επαρχιακού δρόμου Χαλκείου - Φιλωτίου.

Στην συζήτηση συμμετείχαν, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο…


απερχόμενος δήμαρχος Δρυμαλίας Γιάννης Μπαρδάνης, ο απερχόμενος Έπαρχος Νάξου Βασίλης Κορρές, ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Βλησίδης, εκπρόσωπος του Α.Τ. Φιλωτίου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τραγαίας, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κυπραίος και ο επίσης νεοεκλεγείς πρόεδρος Γιάννης Ανδριέλλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η επιτροπή των κατοίκων έθεσε στις αρχές το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει. Οι τοπικές αρχές από την πλευρά τους ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ενώ εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν.
Ο δήμος Δρυμαλίας ενημέρωσε ότι έχει στείλει έγγραφο προς το Α.Τ. Φιλωτίου, ζητώντας να αστυνομεύεται περισσότερο συγκεκριμένο το σημείο. Ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Βλησίδης, ενημέρωσε, ότι πριν από ένα χρόνο έχει ζητηθεί από τη Δ.Ε.Η. η τοποθέτηση δυο επιστυλίων για περισσότερο φωτισμό που απαιτείται χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Αναφορά έγινε και για να τοποθετηθούν «σαμαράκια», ένα αίτημα που υπάρχει από το 2007, όμως σε επαρχιακό δρόμο δεν μπορούν να τοποθετηθούν.
Κατατέθηκαν επίσης προτάσεις για κατασκευή πεζοδρομίου. Για την κατασκευή του όμως απαιτείται μελέτη όπως και για ραντάρ με φορητή κάμερα για το οποίο επίσης απαιτείται ειδική ενημερωτική πινακίδα. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, που είναι γνώστης του προβλήματος και πώς να μην είναι αφού από το συγκεκριμένο σημείο διέρχεται σχεδόν καθημερνά, είπε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθούν οι δυο αυτές προτάσεις ώστε να προχωρήσουν οι όποιες μελέτες απαιτούνται.
Επίσης συζητήθηκε η πιθανότητα να τοποθετηθούν «τα μάτια της γάτας», ( όπως υπάρχουν στην Πάρο) που αναγκάζουν τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα.
Συμπερασματικά από της προτάσεις που αναφέρθηκαν η μόνη που μπορεί να υλοποιηθεί αμεσότερα είναι η όσο το δυνατόν συχνότερη αστυνόμευση του σημείου.
Όπως όμως επισημάνθηκε από τον εκπρόσωπο του Α.Τ. Φιλωτίου, δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: