slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κόκκινος κατά ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Με αφορμή την Νομαρχιακή συνέλευση που έχει ανακοίνωση τη Δευτέρα η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου στη Ρόδο, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου του Νοτίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Κόκκινος, βάζει θέμα για τα στελέχη της ΝΔ της περιοχής που πρόδωσαν την παράταξη με τη στάση τους στις πρόσφατες εκλογές.
Ο κ. Κόκκινος με επιστολή του προς τον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ Ε. Αγγελάκα που κοινοποιεί στον Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λυκουρέτζο και τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αναφέρει:….


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010


Προς
-Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κο Ε.Αγγελάκα

Κοινοποίηση:
-Γραμματέα Ν.Δ. κο Α.Λυκουρέτζο
-ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Θέμα: Οργανωτική Αναδιάρθρωση χωρίς απολογισμό και αξιολόγηση;
«Πότε θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι;»
Ενημερώθηκα σήμερα μέσω των ΜΜΕ Δωδεκανήσου και από φίλους-στελέχη της παράταξης για την από την 10η Δεκεμβρίου 2010 πρόσκληση της ΝΟΔΕ, ότι τη Δευτέρα 13/12/2010 στην αίθουσα του «Ακταίον» στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΝΟ.Σ. της ΝΔ, παρουσία στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού με θέμα «Οργανωτική Αναδιάρθρωση της Νέας Δημοκρατίας στο νόμο μας».
Εύχομαι ολόψυχα «καλή επιτυχία» στις εργασίες της συνεδρίασης και επισημαίνω ότι είναι ιδιαίτερα θετικό να λειτουργούν τα θεσμικά όργανα της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Στα πλαίσια αυτά, καλώ με τη σειρά μου τα μέλη της ΝΟ.Σ. ΝΔ Δωδεκανήσου να παρευρεθούν στην συνεδρίαση αν και ο ίδιος, όπως άλλωστε και πολλά στελέχη, το πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ!!!
Όμως εδώ και καιρό έχουν δημιουργηθεί στα στελέχη μας αρκετά ερωτήματα στα οποία με καλούν να απαντήσω και επειδή δεν είμαι ο κατεξοχήν αρμόδιος, τα καταθέτω και αναμένω άμεσα απαντήσεις:

γιατί δεν συνεδρίασε η ΝΟ.Σ. εδω και 4,5 μήνες όταν είχε μπροστά της η ΝΔ τις δύσκολες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές;

►Γιατί δεν εμφανίστηκαν στελέχη των Γραμματειών και «πρωτοκλασάτα» στελέχη στα νησιά μας κατά την προεκλογική περίοδο; (Εξαίρεση αποτελεί η ολιγόωρη παρουσία του κου Γιακουματου στις 26/10/2010 στη Σύρο και του κου Αβραμόπουλου στις 4/11/2010 στη Ρόδο τους οποίους και προσωπικά ευχαριστώ δημόσια)

►Στη ΝΟ.Σ. θα εξακολουθούν να συμμετέχουν μέλη που «πρόδωσαν» αποδειγμένα και κατ΄επανάληψη την παράταξη; Διότι εάν κληθούν να παραβρεθούν γεννιέται το ερώτημα: Τι δουλειά έχουμε όλοι οι υπόλοιποι μαζί τους; Με αυτά τα πρόσωπα στη σύνθεση των οργάνων θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές;

►Πως θα προχωρήσουμε σε οργανωτική αναδιάρθρωση χωρίς να έχουμε κάνει ένα συλλογικό και συνολικό απολογισμό και αξιολόγηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών;

►Ποιο κομματικό όργανο αποτίμησε ή θα αποτιμήσει την παρουσία κάποιων αυτοπροβαλλόμενων ως «πρωτοκλασάτων» στελεχών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έλαμψαν δια της απουσίας τους ή υπονόμευαν;

►Ποιός ευθύνεται για την απουσία και τη μη συγκρότηση αυτοδιοικητικων, «αντιμνημονιακών» ψηφοδελτίων με αναφορά στο φιλελεύθερο χώρο στα νησιά μας;

ποιός θα απαντήσει για τα τεράστια οργανωτικά κενά που αν επαναληφτούν μπορεί να κοστίσουν την ήττα στις εθνικές εκλογές; (απουσία εκλογικών αντιπροσώπων, κινητοποίησης κτλ)

► Γιατί η ΝΔ δεν κέρδισε κανένα δήμο στα Δωδεκάνησα και ελάχιστους στις Κυκλάδες (και αυτούς χωρίς να έχουν λάβει «στήριξη» οι υποψήφιοι δήμαρχοι), γιατί έμεινε σχεδόν αστήριχτο (με κάποιες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις), το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, γιατί δεν δόθηκε στήριξη στο Δήμο της Ρόδου;

Σε αυτή τη κρίσιμη για τον τόπο και την παράταξη στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Ο «στρουθοκαμηλισμός» και η ωραιοποίηση των γεγονότων δεν βοηθά. Τα προβλήματα δεν κρύβονται «κάτω από το χαλί». Οφείλουμε να τα λύσουμε για να προχωρήσουμε με στέρεες βάσεις.
Οι παθογένειες γίνονται χρόνιες όταν δεν ασχολείσαι με αποφασιστικότητα και με συγκεκριμένες ενέργειες. «Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε» και «μοναχικές διαδρομές» δεν έχουν θέση στο κόμμα της Ν.Δ. που σύντομα και πάλι θα κυβερνήσει.
Καταθέτω αυτές τις σκέψεις και τα ερωτήματα προκειμένου να πάρω συγκεκριμένες απαντήσεις και αναμένοντας να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις απολογισμού και αξιολόγησης του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και πριν τοποθετηθώ δημόσια για τα ανωτέρω ερωτήματα που πλανώνται στα στελέχη μας αλλά και στην κοινωνία.

Με εκτίμηση

Χαράλαμπος Κόκκινος

-Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.
-Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου του Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: