slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος …

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 

 

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ. Είναι εκείνη η ημερομηνία που μας θυμίζει ότι διπλά μας υπάρχουν συνάνθρωποι μας ισότιμοι, με ιδία δικαιώματα και ανάγκη για συνεργασία καθόλα τη διάρκεια του έτους και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Στον 21ο αιώνα , σε μια εποχή που κυριαρχούν τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα – ιδιαίτερα στη χώρα μας – καλούμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και προβάλλει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας. Τα ΑΜΕΑ ένια κομμάτι της ζωής μας που οφείλουμε να περιβάλουμε με σεβασμό και σε ισότιμη βάση.

Η πολιτεία με τη σειρά της οφείλει να αποδεικνύει στην πράξη το κοινωνικό της πρόσωπο και να μην μένει σε υπόσχεσης η σε «ευχολόγια». Στην πορεία μου στα «κοινά» είχα πάντα στόχο τη στήριξη του ανθρώπινου παράγοντα.

Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με ικανούς ανθρώπους (την περίοδο 2004-2009 όταν διετέλεσα Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου) και με έργα και δράσεις που στήριξαν τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αξιοποιήσαμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους πόρους του ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου το 2009 , παραδίνοντας στην κοινωνία της Καλύμνου το Κέντρο ΑΜΕΑ.

Τα ΑΜΕΑ και το σύνολο της κοινωνίας μας ζητούν συγκεκριμένα έργα και δράσεις, ζητούν έμπρακτα στήριξη στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Γιατί προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος …

Δεν υπάρχουν σχόλια: