slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Βάναυση κακοποίηση Αφγανού πρόσφυγα στο Α.Τ. Περιστερίου".. ε και; Ο Καραμανλής φταίει


Η παρακάτω είδηση υπό άλλες συνθήκες... δηλ. αν κυβερνούσε η ΝΔ, θα ήταν πρώτο θέμα στα δελτία των 8 και πρωτοσέλιδο στις φυλλάδες τους... τώρα φυσικά περνάει απαρατήρητη κρυμμένη στην ιστοσελίδα της Αυγής:

Βάναυση κακοποίηση Αφγανού πρόσφυγα στο Α.Τ. Περιστερίου

Τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιστερίου καταγγέλλει 43χρονος Αφγανός πρόσφυγας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής μαζί με το 2,5 ετών παιδάκι του.

Ο Τζαν Αλί Μερσάι έχει 4 παιδιά και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια. Είναι ένας από τους εκατοντάδες πρόσφυγες που μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να καταθέσουν το αίτημα ασύλου τους, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στην Πέτρου Ράλλη. Ο Τζαν είναι άνεργος και το τελευταίο διάστημα, για να επιβιώσει και να ζήσει την οικογένειά του, μετέφερε τα καροτσάκια που παρατούσαν μακριά οι πελάτες του σούπερ μάρκετ LIDL στο περιστέρι, με τη σιωπηρή -όπως λέει ο ίδιος- συναίνεση του διευθυντή του καταστήματος.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, γύρω στη 1 μ.μ. το μεσημέρι, ένα περιπολικό έφτασε στο σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν μαζί με το 2,5 ετών παιδάκι του στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Εκεί τον χώρισαν από το παιδί και τον απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο, όπου -εντελώς αναίτια- 4 από αυτούς άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, χρησιμοποιώντας τα γκλομπ και μεταλλική ράβδο. Του φώναζαν και τον έβριζαν χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι του έλεγαν ή να απαντήσει. Στα 4 άτομα προστέθηκαν κάποια στιγμή και 2 ακόμη και αυτό κράτησε μέχρις ότου λιποθύμησε. Σύμφωνα με τον πρόσφυγα, τον συνέφεραν ρίχνοντας του νερό στο κεφάλι και τον έσυραν έξω από το τμήμα μαζί με το παιδί του, όπου και τον παράτησαν. Ο πρόσφυγας, με κτυπημένο όλο του το σώμα, γύρισε στο σπίτι του, ένα υπόγειο στην πλατεία Αττικής, και την επόμενη μέρα, νιώθοντας πόνους και καταβολή δυνάμεων, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Οι οργανώσεις "Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό", "Σύλλογος Αφγανών Προσφύγων" και "Δίκτυο Υποστήριξης Μεταναστών" και γενικά όλοι οι πικραμένοι της Αθήνας, που δημοσιοποίησαν το περιστατικό, ζητούν "την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και να δοθούν τα ονόματα των αστυνομικών που κακοποίησαν τον πρόσφυγα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι".

Επιστροφή στην περίληψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: